Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Thuiswerken; hoe hou je het efficiënt en toch leuk!

  Thuiswerken op je eigen manier
  Thuiswerken, dat is vanaf vandaag voor de meeste Nederlanders het advies. Deze situatie is het directe gevolg van de maatregel om alle scholen, sportcentra, kinderopvangcentra enzovoorts in Nederland te sluiten om verdere verspreiding van het coronavirus af te remmen. Allereerst willen wij iedereen sterkte wensen in deze onzekere en bijzondere tijd. Maar zoals je van ons gewend bent, geven wij veel tips om dingen te doen of te bezichtigen. Dat betekent dat we dat de komende weken niet doen. Maar we blijven wel schrijven. Er is genoeg interessant Dutch Design nieuws te delen. En om je toch te inspireren in deze tijdelijke situatie hebben wij tips verzameld, die het verplicht thuiswerken efficiënt en gezellig houden.

  Thuiswerken op je eigen manier

  Thuiswerken op je eigen manier

  Voorlopig geen uitstapjes

  Thuiswerken lijkt in eerste instantie natuurlijk fantastisch. Geen reistijd, geen files, je eigen tijd indelen en lekker in je eigen omgeving blijven. Maar de ervaring leert dat vanuit huis werken toch wel even iets anders is en nu de verwachting is dat we 3 weken aan een thuiswerken, helpt het volgens ons als je je daarop instelt. Nu door het coronavirus alle musea, evenementen en uitgaansgelegenheden de deuren hebben moeten sluiten, hebben wij onze blogkalender omgegooid en voorzien wij jullie graag van tips om thuiswerken de komende weken efficient en leuk te houden.

  Daarom hebben we wat leuke tips voor thuiswerken en activiteiten om je thuis te vermaken.

  Tips voor thuiswerken
  1. Houdt gewoon de planning aan, die je als je naar je werk zou gaan ook zou aanhouden. (beetje later opstaan kan, want je hebt waarschijnlijk geen reistijd)
  2. Zorg dat je een plek creëert waar je je makkelijk kunt concentreren. Een schone keukentafel of een opgeruimd bureau zorgt voor hogere productiviteit.
  3. Als je familieleden hebt, een partner, kinderen of huisdieren die ook thuis moeten blijven, maak voor hen dan ook een eigen plekje zodat iedereen zich kan concentreren en zich niet aan elkaar stoort
  4. Afleiding is een van de grootste gevaren bij thuiswerken. Laat de televisie tijdens de oorspronkelijke kantooruren vooral uit en gebruik social media zo min mogelijk.
  5. Las pauzes in, zodat je af en toe ontspant en tijd hebt voor de kinderen of een telefoontje naar je buurvrouw, vriendin of familie om te checken hoe het met haar gaat
  6. Steek je neus even buiten de deur en geniet van een zonnestraaltje voor de nodige vitamine C.
  7. Zorg voor voldoende ontspanning en lichaamsbeweging. Door even te ontspannen en door beweging kan je daarna weer productief aan de slag.
  8. Kinderen worden op school de hele tijd bij de les gehouden. Dat lukt jouw natuurlijk niet als je ook nog wilt werken. Plan een puzzel, een boek, een poppenkast of verzin een spel waar de kinderen minstens een uur zoet mee zijn
  De creatieve ik

  ‘S avonds of in het weekend is het niet meer mogelijk om een hapje te eten in de stad of om naar een verjaardagsfeestje te gaan van de buren. Probeer zoveel mogelijk thuis te blijven en maak in je eigen huis een feestje. Pak de fotocamera er weer eens bij en laat die foto’s ontwikkelen. Wat is er nou leuker dan je eigen Dutch Design fotoboek maken van de afgelopen vakanties. Trek de spelletjes kast open en maak er een ‘game night’ van of maak met je kinderen een eigen bordspel. Pak de ezel erbij en ga schilderen in de tuin. Nee, het is geen vakantie maar nu heb je wel weer eens tijd voor een goed boek. Vind je een boek toch net iets te lang, dan hebben wij genoeg leuke blogs om te lezen op onze eigen website van Holland Design & Gifts.

  [product ids=”2151,1826,1037,1989″]