Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Herdenkingsdag | 75 jaar vrijheid

  Herdenkingsdag en Bevrijdingsdag 2020

  Door het Coronavirus zal Herdenkingsdag en Bevrijdingsdag er anders uit zien dan normaal. Toch vieren we dit jaar dat we 75 jaar lang vrij zijn van de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar zou iedere Nederlander ook daadwerkelijk vrij zijn om Bevrijdingsdag te vieren. De evenementen die waren gepland gaan natuurlijk niet door maar thuis kan het natuurlijk wel nog herdacht en gevierd worden. Op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei is nog meer nieuws te lezen.

  Herdenkingsdag en Bevrijdingsdag 2020

  Herdenkingsdag en Bevrijdingsdag 2020

  Herdenkingsdag

  De Nationale Herdenking op de Dam zal traditioneel doorgaan. Echter zal er geen publiek aanwezig zijn en er wordt ook opgeroepen om niet naar de Dam te komen. Koning Willem-Alexander zal wel een toespraak houden die live wordt uitgezonden op NOS. Samen met Maxima zullen zij een krans leggen bij het Nationaal Monument. Na de kranslegging zal Eva Pronk (16) haar gedicht ‘Vrijheid’ opdragen. Het Nationaal Comité roept alle blazers van Nederland om het Taptoe signaal mee te spelen vanaf huis om daarna twee minuten stilte te houden. Voor iedereen die niet weet wat Het Taptoe-signaal is. Het Taptoe-signaal is de muziek, gespeeld door trompet of hoorn, die de twee minuten stilte inluidt bij de dodenherdenking. Aangezien de bevrijdingsfestivals niet door zullen gaan wordt er een Bevrijdingsvuur aangestoken in de nacht van 4 en 5 mei in Wageningen. Via de website van ‘Wageningen45’ kan je het vuur digitaal ontsteken en doorgeven via de website.

  Wat kan je thuis doen?

  Om toch stil te staan bij deze twee belangrijke dagen in onze geschiedenis zullen we dit gewoon vanaf thuis doen. Op Herdenkingsdag de gehele dag de Nederlandse vlag halfstok hangen. Aangezien het publiek het Wilhelmus niet kan zingen dit jaar kan je natuurlijk wel thuis je stem laten horen! Op 5 mei zullen we natuurlijk als altijd de vlag uithangen! Daarnaast kunt u 75 bijzondere verhalen lezen over mensen die zijn geboren na de Tweede Wereldoorlog en kunt u zelf ook verhalen delen. De dag zal afgesloten worden met nummer We’ll Meet Again gezongen door Vera Lynn.

  Het vieren van de vrijheid kan natuurlijk ook gevierd worden door jezelf te verwennen. De webshop van Holland Design & Gifts biedt daarom de mooiste producten voor je aan!

  [product ids=”1560,1548,2268,1550″]