Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  De grote en kleine toepassingen van 3D printen

  Binnenkort, volgens de planning eind dit jaar, wordt de eerste 3D geprinte brug geplaatst in Amsterdam. Voor nu is hij al tijdelijk te bewonderen in Eindhoven, tijdens de Dutch Design Week. Dit project is een initiatief van de Nederlandse start-up MX3D, met het unieke ontwerp van ontwerper Joris Laarman!

  Drone foto stalen 3D geprinte brug - MX3D

  Drone foto stalen 3D geprinte brug – MX3D

  Na jaren van hard werken en gespannen verwachtingen is de wereldprimeur van ’s werelds eerste 3D-geprinte brug van staal bijna werkelijkheid. En dat dit project bijzonder is, blijkt wel uit de publiciteit en de awards die de brug nu al ontvangt. Zo ook één van de Dutch Design Awards 2018. De jury van deze DDW award is benieuwd tot welke na- en opvolging dit zal leiden, net als wij!

  Joris Laarman studeerde in 2003 cum laude af aan de Design Academy Eindhoven. Dit deed hij met de design radiator ‘heatwave’, waarmee hij meteen internationale aandacht trok. Hij experimenteert veel met nieuwe technieken, zoals wel blijkt uit het brugproject.

  De stalen 3D brug is een heel groot voorbeeld van de oneindige toepassingen van 3D printen. Op onze website verkopen we 3D geprinte artikelen die meer toegankelijk zijn voor iedereen. Zoals de Convex Wire Frame hanger. De ketting is verkrijgbaar in stainless en black steel en wordt geleverd inclusief halsketting. De 3D-print Convex hanger werd ontworpen door Studio TIKA van de broers Tibo & Kajo Pas. Tibo heeft een achtergrond als meubelontwerper en Kajo haalt zijn inspiratie uit industriële technieken. Het werk van Studio TIKA kenmerkt zich door duurzame materialen gecombineerd met moderne technieken.

  Een andere 3D geprinte hanger hebben we ontwerper Brian Drescher. De Octa Bladez hanger is gemaakt van verguld messing. De “Octa Bladez” is één van de 5 objecten van Atomixz sieraden, opgericht door Brian Drescher. Brian Drescher woont sinds 1985 in Nederland, maar is geboren in Milwaukee in de Verenigde Staten. Hij studeerde medische en wetenschappenlijk illustreren, ontwerpen en animeren aan de Universiteit van Oshkosh in Wisconsin.

  [product ids=”1203,1730″]