Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Tulp Festival in Amsterdam

  Onze hoofdstad van ons kleine landje en de tulp zijn verbonden met elkaar. Deze verbintenis is niet alleen bekend in ons eigen land maar ook in verre oorden in het buitenland. Zo komen maar liefst 1,5 miljoen toeristen af op de Keukenhof in Lisse waar de tulp centraal staat in de bloemententoonstelling. Dit jaar wordt het Tulp Festival georganiseerd om de tulp weer in het Amsterdamse straatbeeld terug te brengen. Wil je meer weten over dit festival of deze prachtige bloem. Ga er dan lekker voor zitten en laat je inspireren door deze blog van Holland Design & Gifts.

  Tulp Festival in Amsterdam

  Tulp Festival in Amsterdam

  Tulp Festival

  Het Tulp Festival zal plaatsvinden vanaf 31 maart tot en met 30 april. Het is een initiatief van tuinontwerpster Saskia Albrecht om Amsterdam weer met de tulp te verbinden. Zo is haar motto voor het festival ‘voor iedere Amsterdammer een tulp’. Hiernaast wordt ook iedere Amsterdammer aangemoedigd om zelf de straat op te fleuren met tulpen. Zo planten scholieren, bedrijven, winkeliers, hotels, musea en stadsdelen in het najaar bollen. Aangezien het festival verspreid is over meer dan 85 locaties wordt het een spannende ontdekkingsreis door Amsterdam heen. De locaties die zijn gevestigd in musea wordt soms entree prijs gevraagd maar gelukkig zijn de meeste tuinen openbaar en gratis! Via de voet of de fiets, je kan zelf je eigen feestje maken. Laat je inspireren door de soorten en kleuren van de tulp en alles wat Amsterdam te bieden heeft.

  De oorsprong van de tulp

  Wist je dat de tulp helemaal geen Nederlandse afkomst heeft? De tulp zijn afkomst komt uit gebieden bij de Middellandse Zee waar die in het wild groeide. Daar heeft de tulp zijn naam gekregen van het Turkse hof aangezien de tulp op een tulband leek. Zij noemden de tulp toen nog ‘tulipan’. Echter hoe de tulp naar Nederland is gekomen is voor iedereen nog steeds een vraag. Weet jij soms het antwoord? Wat we wel weten is dat tijdens de gouden eeuw in Nederland er een ‘tulpenkoorts’ uitbrak. De tulp was een luxe product waarmee het mogelijk was om je welvaart te tonen. Drie tulpenbollen stonden gelijk aan een pand aan de grachten van Amsterdam! Nederland werd rijk door het klimaat waar de tulp kon groeien en de export naar het buitenland. Heb jij nu al last van de tulpenkoorts? Misschien is een van deze vazen dan iets voor jou verkrijgbaar op de webshop van Holland Design & Gifts.

  [product ids=”1951,2165,1950,1867″]