Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Strijp S - DDW18

  Nog geen plannen voor het herfstige weekend dat voor ons ligt? Dan raden wij je aan om het laatste weekend van de Dutch Design Week (DDW18) nog even te bezoeken. Gisteren zijn onze trendwatchers op pad geweest en zij belichten in deze nieuwe blog de plekken, die je bezocht moet hebben!

  Strijp S - DDW 2018

  Strijp S – DDW 2018

   

  De DDW18 dag begon bij Strijp S

  waar mooie en duurzame producten te koop zijn voor in en rondom het huis. Zoals notitieblokken van het merk Coffee Based, die producten maken van koffieafval. Een ander ‘afvalproduct’ dat hier te koop is, is de Gumshoe. Een rubberen sneaker gemaakt van kauwgom; een initiatief van de Gemeente Amsterdam in samenwerking met sneakermerk Explicit.

  Coffee Based notitieboekje - DDW 2018

  Coffee Based notitieboekje – DDW 2018

  De weg werd vervolgd naar het Veemgebouw, waar op de tweede verdieping de tentoonstelling United Matters te bewonderen is. Hier stellen verschillende designers hun innovaties ten toon. De thema’s lopen uiteen van biotechnologie, tot kunstmatige intelligentie en het re-evalueren van afvalmaterialen. Deze initiatieven passen uitstekend bij het thema ‘If not us, than who’ van DDW18. Hier zijn onder andere producten te zien vanuit een samenwerking tussen vakschool Cibap, Staatsbosbeheer en het FSC-keurmerk. Samen laten zij zien hoeveel verantwoord materiaal er voorhanden is om mooi design van te maken.

  Samenwerking Cibap, Staatsbosbeheer en FSC - DDW 2018

  Samenwerking Cibap, Staatsbosbeheer en FSC – DDW 2018

  In AreaFiftyOne Skatepark, tegenover het Veemgebouw, zijn onder andere producten van Cartoni Design te zien. Zij hebben zich gespecialiseerd in duurzaamheid en biologisch (afbreekbaar) materiaal, waar circulariteit onderdeel van is. Ook zijn hier producten te zien die zijn gemaakt van de stoffen van Enschede Textielstad. Zij leveren stoffen gemaakt van natuurlijke en gerecycleerde garens.

  Na een snelle lunch in Vershal het Veem, werden er bijzondere ontdekkingen gedaan in het Klokgebouw. Bijvoorbeeld het modelabel The Girl and The Machine, waar Rosanne van de Meer 3D gebreide kleding maakt op bestelling. Een andere ontdekking is de Lunedot. Dit is een metalen kaarsomhulsel, die er met een veer voor zorgt dat het lijkt alsof de kaars net is aangestoken. De veer zorgt er bovendien voor dat de hele kaars op brandt, dus er blijven geen verspilde stompjes over.

  Lunedot - DDW 2018

  Lunedot – DDW 2018

  De laatste stop tijdens ons bezoek was Strijp R, waar in het Piet Hein Eek gebouw een aantal designers te bewonderen was. Waaronder de producten van Mickey Philips, zoals de Up: een bloemenondersteuning, die in elk glas of elke vaas past.

  'Up' van Mickey Philips - DDW 2018

  ‘Up’ van Mickey Philips – DDW 2018