Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Ervaar Rietvelds Curaçao in Friesland en beleef zijn stijl

  Museum Friesland toont Villa Stroomzigt Curaçao; lees deze blog nu bij Holland Design & Gifts op www.shop.holland.com

  Zomer 2017 is begonnen. Geniet dit weekend van het mooie weer en voel je een toerist in Friesland (Fryslan), Nederland! Bezoek een geweldig museum en ervaar het Curaçao van Rietveld. Museum Dr8888 heeft alle ingrediënten voor een fantastische dagtrip!

  Curaçao Villa Stroomzigt Museum Dr8888 361x310 lees deze blog nu bij Holland Design & Gifts op www.shop.holland.comDe Stijl en expressionisme in de tropen: Sandberg, Rietveld, Chris en Lucila Engels op Curaçao

  In Friesland staat Museum Dr8888. Naast een boeiende vaste collectie met kunststromingen De Stijl, Dada en Fries expressionisme biedt dit museum een bijzondere galerij met ontwerp tekeningen van onder andere Gerrit Rietveld. De Stijl en expressionisme in de tropen: Sandberg, Rietveld, Chris en Lucila Engels op Curaçao. Deze expositie leent zich uitstekend voor een gedetailleerd overzicht van deze kunstenaars op Curaçao. Dit eiland huist Villa Stroomzigt, waarvoor Rietveld het interieur ontworpen heeft. Ook ontwierp de wereldberoemde De Stijl kunstenaar een tehuis voor kinderen met een beperking.

  Kunstenaarsechtpaar Chris en Lucila Engels op Curacao

  Rietveld kreeg de opdracht voor het interieur van Villa Stroomzigt van het echtpaar dat hier woonde. Chris en Lucila Engels zijn kunstverzamelaars, maar zijn zelf ook getalenteerd kunstenaars. Chris Engels was naast huisarts ook componist en dichter. Als oprichter van het Curaçaosch Museum vroeg hij Willem Sandberg als adviseur. Willem Sandberg was destijds de directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam. Sandberg wordt gezien als de meest markante directeur door zijn verzamelbeleid en ongekende tentoonstellingsdynamiek. In de jaren 50 exposeert het Stedelijk ook de uitgebreide collectie van het kunstenaarsechtpaar Chris en Lucila.

  Documentaires over Rietveld bekijken in Friesland

  Vanaf 9 juli is niet alleen Rietveld te bewonderen in dit Friese museum. Ook het werk van andere kunstenaars wordt getoond in deze tentoonstelling. Er is een uitgebreide selectie van werk van kunstenaars en vrienden van Chris Engels. Er hangt werk van Dolf Henkes, Charles Eyck en Frieda Hunziker. Daarnaast zijn twee films over Gerrit Rietveld te zien. Een documentaire is gemaakt door Rietveld-expert Bertus Mulder (88) en zijn zoon Marco. Bertus Mulder werkte samen met Rietveld aan het ontwerp van het Rietveld Schröderhuis. Rietveld Ruimtekunstenaar (2017) gaat over de liefde tussen de twee ontwerpers van het Rietveld Schröderhuis. De andere documentaire is gemaakt in 1991 door televisieproducent en filmregisseur Hank Onrust. De weelde van Soberheid, Gerrit Rietveld vertelt Rietvelds levensverhaal.

  Weekend trip!

  Al eerder berichtten wij over het Van Doesburg-Rinsemahuis en de stadswandeling daar naartoe. De stadswandeling laat een exclusief bezoek aan de museumwoning toe. Met een 3D-app stap je zo een Stijl schilderij in. De virtual reality bril toont je het interieur en het kleurschema. Maak je bezoek aan Drachten compleet met een overnachting in Sneek of Heerenveen. Maar Leeuwarden ligt ook om de hoek. Mocht je een kaartje naar huis willen sturen, vergeet dan niet de postzegels van De Stijl te gebruiken!

  4 items voor uitstapjes!

  Mocht je onderweg trek krijgen, dan is dat zo opgelost met de Present Time lunchbox. De lunchbox past goed in de shopper van Kitsch Kitchen. De Rijksmuseum paraplu, die ook in de gemakkelijk shopper past, blijft handig met het weer in Nederland. Als je fan bent van Rietveld en De Stijl kun je met deze armband je look compleet maken!
  [product ids=”1028,1224,1688,1622″]