Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Dutch Design duo Tjalle en Jasper: talentvolle designers vol passie en humor!

  Het Dutch Design duo Tjalle en Jasper: talentvolle designers vol passie en humor!

  Holland Design & Gifts, jouw webshop voor Dutch Design, spreekt regelmatig met Dutch Designers! Deze keer spraken wij met het talentvolle Dutch Design duo Tjalle en Jasper en vroegen hen naar de invloed van De Stijl op hun originele werk. Benieuwd naar het hele interview, lees snel verder…!

  Het duo Tjalle en Jasper: talentvolle designers vol passie en humor!

  Het Dutch Design merk Van Tjalle en Jasper is zo ontworpen dat het betaalbaar is! “In Nederland gemaakte producten, voor een eerlijke prijs.” Normaliter ontwerpt dit duo meubels, maar voor deze jongens is niks te gek. Met hout timmeren zij werkelijk waar alles. Laatst brachten zij zelfs ‘de Dooie Mus’ ketting op de markt, om – in tegenstelling tot het gezegde – daadwerkelijk iemand blij te maken met ‘een dooie mus’.

  Het Dutch design duo Tjalle en Jasper

  Tjalle en Jasper begonnen vier jaar geleden aan een meubelproject, waarbij meubels zowel bruikbaar als te koop waren in een café. Na vele positieve reacties op het type meubels dat dit duo had ontworpen, besloten zij een collectie te maken van meubels, lampen en kandelaars. Inmiddels is het merk ‘Van Tjalle en Jasper’ en hun originele stijl geliefd in zowel Amsterdam als in de rest van Nederland.

  Het duo over De Stijl

  Kunststroming De Stijl ziet het ontwerpers duo als een pionier. Zij voelen dat Nederland hierop trots mag zijn. “Alleen al de rood-blauwe stoel van Gerrit Rietveld, die is toch helemaal geweldig?!” Ook Mondriaan is voor hun een bron van inspiratie. “De invloed van De Stijl is terug te vinden in onze ontwerpen, bijvoorbeeld bij de lampen. Neem de Mini-spot en de Spot-nik. Dit zijn lampen waar in het design louter gebruik wordt gemaakt van strakke lijnen. Ook de kleur van het MDF is heel neutraal. Zo laten we het design zelf het werk doen.” De strakke vormgeving van De Stijl sluit geheel aan bij het merk Van Tjalle en Jasper. “Geen tierelantijntjes, maar een no-nonsense design dat in zijn eenvoud kan uitblinken.”

  Tjalle en Jasper vertellen dat ze de kenmerkende vormentaal van De Stijl terug zien in Dutch Design. “De Stijl zit diep in het DNA van het Dutch Design geworteld; het kiezen voor duidelijke vormen, het gebruik van primaire kleuren en het spelen met en het balanceren tussen functionaliteit en het artistieke. Maar vooral het durven kiezen voor eenvoud is nog steeds een speerpunt in het hedendaagse Dutch Design.” Dit passen zij dan ook graag toe in hun lampen collectie.

  Houd dit duo goed in de gaten!

  Momenteel zijn Tjalle en Jasper bezig met het ontwikkelen van een nieuwe collectie waar nieuwe technieken worden toegepast. Ook gebruiken zij andere materialen dan zij nu in hun huidige collecties toepassen. Meer houden zij nog even voor zich, dus houd dit talentvolle Dutch Design duo goed in de gaten!

  Holland Design & Gifts interviewt regelmatig bekende ontwerpers. Voor het interview met de ontwerpers van het Nederlandse merk Duo Design, lees hier. Ook hebben wij gesproken met o.a. Lotte Landsheer over Cor Unum en met Nederlands ontwerper Frederik Roijé.

  Uiteraard verkoopt ook Holland Design & Gifts design van Van Tjalle en Jasper!

  [product ids=”1428,1430″]