Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Theo van Doesburg en Cornelis van Eesteren - Maison particuliere - 1923 Nederlandse interieurs en architectuur

  Holland Design & Gifts, jouw webshop voor Dutch Design, tipt Architectuur en interieur. Het verlangen naar Stijl. in het Gemeentemuseum Den Haag. Ben jij gek op Nederlandse interieurs en architectuur? Dit is je kans! Van 10 juni t/m 17 september 2017 is de tentoonstelling over Nederlandse interieurs en architectuur van De Stijl te bewonderen.

  Theo van Doesburg en Cornelis van Eesteren - Maison particuliere - 1923 Nederlandse interieurs en architectuur

  De Stijl-kunstenaars, zoals Mondriaan, Rietveld en Van Doesburg, legden de basis voor het hedendaagse design. Zij creëerden een tijdloze stijl, waarin orde en schoonheid centraal staan. Zij ontwikkelden deze stijl met het geloof in vooruitgang van de samenleving. Met deze mentaliteit maakten zij de weg vrij voor kunstenaars, die na hen kwamen. Zelfs nu, 100 jaar later, zijn veel internationale en Nederlandse interieurs en architectuur door hun gedachte geïnspireerd. De Stijl is dan ook nog steeds actueel.

  De Stijl: Nederlandse interieurs en architectuur

  De Stijl-kunstenaars meenden, dat nieuwe kunst zou leiden tot een betere samenleving. Architecten, vormgevers en kunstenaars bundelden hun krachten. In contrast met hun voorgangers, beschouwden De Stijl-kunstenaars kunst als dé oplossing voor alle problemen. Nederlandse interieurs en architectuur gaven zij opnieuw vorm. Door gebruik te maken van primaire kleuren en lijnen nam hun ideaal vorm aan. Deze vernieuwende uiting is nu nog steeds de drijfveer achter vele succesvolle Nederlandse architecten. 

  Wat is er te zien?

  Het Gemeentemuseum is de beheerder van ‘s werelds grootste architectuur-, Mondriaan- en De Stijl-collectie. In Architectuur en interieur: het verlangen naar Stijl wordt een combinatie van De Stijl tekeningen, maquettes, voorwerpen en meubelstukken geëxposeerd. Het prachtige Berlage-gebouw zet deze invloedrijke kunststroming in de schijnwerpers. Thema’s, die aan bod komen, zijn: ruimte, kleur, technische innovatie en transparantie. Door middel van deze thema’s worden de wortels van De Stijl tentoongesteld. Nederlandse interieurs en architectuur worden hier uitstekend belicht.

  Als je toch bij het Gemeentemuseum in Den Haag bent, neem dan meteen ook een kijkje bij De ontdekking van Mondriaan. Lees hierover meer in onze vorige blog. Of bekijk de vaste tentoonstelling over moderne kunst.

  Zoek hier jouw Mondriaan items!

  Pssst…. de Mondriaan vaas hebben wij gespot in de museumshop van MoMA New York. Wil jij ‘m ook? Wij verkopen hem in onze webshop!

  [product ids=”1646,1649,1652,1650″]