Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Weekend must-sees: Art Breda, Kranen/Gille, Cor Unum en Kunsthal KAde!

  Typisch Nederlands design zoals Mondriaan vind je bij Holland Design & Gifts en bestel je online bij shop.holland.com

  Als typisch Nederlands design liefhebbers houden wij wel van ‘n bezoekje aan een museum, kunstbeurs of performance. Geniet jij hier ook zo van? Dan móet je verder lezen voor deze buitenkansjes. In Kunsthal KAde in Amersfoort vind je de tentoonstelling de Kleuren van De Stijl. Of breng een bezoek aan de Art Breda Fair met onder andere bijzonder aardewerk. In Den Bosch exposeert designduo Kranen/Gille en Cor Unum brengt fascinerend aardewerk naar Villa Mondriaan. Ervaar de performance STIJL van Rood Noot in het Rietveld paviljoen. Bekijk hier onze tips voor dit weekend! Leuk voor expats, toeristen en natuurlijk Nederlanders, die trots zijn op de Nederlandse cultuur.

  Aardewerk en Mondriaan dit weekend tentoongesteld in Amersfoort en BredaDe Kleuren van De Stijl in Kunsthal KAdE

  Ben jij ook geïntrigeerd door de primaire kleuren van De Stijl? Dan is deze tentoonstelling écht iets voor jou! Met ‘de Kleuren van De Stijl zoomt Kunsthal KAde in op het primaire kleurgebruik van onder andere Mondriaan, Rietveld, Van der Leck en Doesburg. Ieder van hen formuleerden een eigen visie op de primaire kleuren. Vervolgens licht kunsthal KAde de kracht van kleur op latere kunstenaars uit. Na de Tweede Wereldoorlog blijven kunstenaars onderzoek doen naar kleur als autonoom aspect. Dit wordt uitgelegd aan de hand van een aantal bijzondere stukken. Eén van die stukken is de inrichting van theater/restaurant Aubette in Straatsburg (1928) door Doesburg. Neem zelf een kijkje in Amersfoort van 6 mei tot 3 september 2017!

  Art Breda Fair

  Art Breda is dé fair voor kunst, antiek en typisch Nederlands design in Zuid-Nederland. In het voormalig Breda’s museum vind je een perfecte mix van (antieke) kunst. De getoonde stukken zijn van alle tijden en komen uit allerlei culturen. De fair brengt verscheidene specialisten bij elkaar. De exposanten brengen alleen kwalitatief hoogwaardige kunst naar de beurs. Alles wordt namelijk vooraf beoordeeld door een deskundige keuringscommissie. Dus als je iets ziet waar je hart sneller van gaat kloppen is het gegarandeerd authentiek. Op Art Breda is ook ruimte voor jong talent en bekende kunstenaars. Een breed scala aan hedendaagse kunst wordt gebracht door de aanwezige galerieën. Dit alles is nog te bewonderen tot zondag 14 mei.

  Made in Brabant: De industriële natuur van Kranen/Gille

  In Noord-Brabant is nog een prachtige tentoonstelling te vinden: De industriële natuur van Kranen/Gille. Ter ere van het tienjarige jubileum van het designduo Kranen/Gille brengt het Noordbrabants museum hun eerste museale solotentoonstelling. Jos Kranen en Johannes Gille ontwerpen in 2007 de stoel A Forest Chair. Het ontwerp wordt nog datzelfde jaar getoond op de toonaangevende designbeurzen in Milaan en Miami. Dit is de start voor hun succesvolle, eigenzinnige oeuvre. Zij combineren een industriële uitstraling met een gevoel voor natuur. Booreilanden en scheepswerven zijn inspiratiebronnen. Ontwerpen, die nooit bedoeld zijn om mooi gevonden te worden, interesseren Kranen/Gille. Deze ‘industriële natuur’ vormt het uitgangspunt voor de vormgeving van deze tentoonstelling. De tentoonstelling is nog te bezichtigen tot zondag 14 mei in het Noordbrabants museum in ‘s Hertogenbosch.

  Kun je niet wachten om het werk van Kranen/Gille te zien? De lamp van keramiek en een spiegel van design duo Kranen/Gille is ook bij onze webshop Holland Design & Gifts te vinden. Ervaar zelf hoe een Kranen/Gille staat in je woonkamer!

  Typisch Nederlands design van Cor Unum in Villa Mondriaan

  Villa Mondriaan in Winterswijk exposeert ontwerpen van het productiehuis Cor Unum. Cor Unum is aardewerk met een knipoog. Kernwaarden van Cor Unum zijn ambacht en innovatie. De spanning hiertussen wordt met humor opgezocht door Cor Unum. Co-creatie wordt gebruikt als middel om mensen met verschillende achtergronden tot een professioneel collectief te vormen. Zo werken zij samen met vrijwilligers, professionals, studenten en mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt aan innovatieve ontwerpen van keramiek. Van 10 mei tot en met 30 juli 2017 kun je de tentoonstelling bekijken bij Villa Mondriaan. Wij zijn trotse verkoper van een prachtige collectie Cor Unum keramiek. Kijk hier voor onze keramiek producten!

  STIJL door Rood Noot in het Rietveld paviljoen

  Geniet jij meer van performances? Rood Noot brengt dit weekend (12 – 14 mei) de multidisciplinaire performance STIJL in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort. Toneel, muziek en beeldende kunst komen samen in deze performance. STIJL is gebaseerd op het typisch Nederlands design van Van Doesburg, Mondriaan en tijdgenoten. Uitgangspunten voor deze performance zijn fragmenten uit manifesten van De Stijl, essays, fragmenten en citaten van De Stijl-leden. Rood Noot bundelt de krachten van muzikanten met kunstenaars. Deze samenwerking mondt uit in een uitzonderlijk spannende performance. Beleeft een onvergetelijke avond met dit Gesammtkunstwerk!

  [product ids=”1179,1159,1313,1651″]