Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Van keramiek tot porselein: gek op Dutch Design!

  Dutch design porselein. Fotografie: David Derksen ©

  Porselein, keramiek, futuristische ontwerpen… Wij van Holland Design & Gifts zijn er gek op: Dutch Design. En wij zijn niet de enige die dit vinden. Een aantal blogs geleden schreven we al over de Dutch Design Month van 2017. In deze blog lees jij alles over Duch Design, een term die in 1993 voor het eerst gebruikt werd in Milaan. Maar zeker niet voor de laatste keer, want Dutch Design is helemaal hot! In deze blog maak je kennis met de talentvolle Nederlandse ontwerper David Derksen en kom jij erachter hoe jij met de origineelste en uniekste items de lente door komt.

  Dutch design, van porselein tot keramiek. Fotografie: David Derksen ©

  Dutch design. Fotografie: David Derksen ©

  Fred Perry, Hugo Boss… Met onder andere deze gave merken heeft designer David Derksen samengewerkt. Zijn inspiratiebron? De natuur! En dan vooral de principes en processen die je terugziet in de natuur. Hij vergelijkt het ontwerpen van objecten met het spelen van de krachten van de natuur. En dit is terug te zien in zijn bijzondere werk.
  ‘Porselein bakken gaat altijd anders dan je verwacht’, verklapt David Derksen in zijn interessante interview met Eigen Huis & Interieur. Hierin beschrijft hij dat porselein bij hoge temperatuur zacht wordt en daardoor vervormt. Dit onvoorspelbare, creatieve proces maakt het spannend volgens Derksen. ‘Het is moeilijk stuurbaar, gaat altijd anders dan je verwacht. Ik snap heel goed dat mensen daar verslaafd aan raken en hun leven lang met keramiek blijven werken.’ Wil jij meer lezen over het verhaal van David Derksen? Lees dan hier verder.

  Porselein design als item!

  David Derksen doet nog veel meer dan ‘alleen’ porselein bakken. David Derksen Design is zijn eigen, onafhankelijke merk. En dit bijzondere merk is te koop bij Holland Design & Gifts. De Moiré 2 ketting van David Derksen Design is stoer en speels tegelijk en daarom een prachtig stukje design waarmee je de lente vrolijk begint. Van deze zelfde serie vind je ook een uniek sierspeld op onze webshop!
  Heb jij al kennis gemaakt met Yolanda Döpp? Deze zilveren armband is elegant en vrouwelijk én een goede reden om jezelf te trakteren op iets wat het echt waard is!
  Ben jij na het lezen van deze blog helemaal enthousiast geraakt over porselein? Dan zijn de van Gogh espresso kopjes van porselein dé musthave deze lente om ’s ochtends de tijd te nemen voor een lekker bakje koffie!
  [product ids=”1169,1175,880,500”]

  Natuurlijke ontwerpen

  Ooit goed gekeken naar de vlekken van een giraffe? Met deze wandklok hoef je niet meer naar de dierentuin om daar achter te komen. De Giraf wandklok van Asymmetree is ontworpen door designer Anja Verdonk. Zij raakte geïnspireerd door de combinatie van de natuur en de technologie, en deze klok is een van haar briljante uitkomsten. Over natuur gesproken, de wOrk Spoon hanger van Olav Slingerland en Xiajoie Zhu is een bijzonder kettinkje geheel in eigen stijl. Mocht je geen genoeg krijgen van alle kettinkjes, dan is er ook nog de 3D-print Convex hanger, ontworpen door Studio TIKA van de broers Tibo & Kajo Pas. Geef jouw sieraden collectie een uitbreiding met dit mooie kettinkje!
  Voor wie van grafische kunst en symmetrie houdt, heeft Holland Design & Gifts nog een geweldig item. Met de 100% zijden sjaal van ontwerper M.C. Escher ben jij overal en altijd de eye catcher! Laat die lente maar komen!
  [product ids=”146,1777,1203,1733”]