Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Eten op zijn Hollands!

  Nederlands eten, Holland Design & Gifts. Fotografie: © Boska

  Je hebt het vast wel eens meegemaakt; je bent lekker op vakantie in het buitenland maar verlangt al dagen naar die ene heerlijke Hollandse snack. Een frikandel speciaal, een frietje mayo of een kroketje uit het vuistje… Maar nergens anders eet je deze lekkere hapjes beter dan in ons eigen land. Sterker nog, in Nederland is het zelfs mogelijk om de snacks zo uit de muur te trekken om deze vervolgens op te eten! Dit keer schrijft Holland Design & Gifts over Nederlands eten: het traditionele eten waar wij als Nederlanders dol op zijn.

  Nederlands eten, Holland Design & Gifts. Fotografie: © Boska

  Nederlands eten, Holland Design & Gifts. Fotografie: © Boska

  In onze vorige blog schreven we al over typisch Nederlandse dingen. Maar hoe zit het met onze eetgewoontes? Wel 85% van ons volk eet soms of zelfs met regelmaat wel eens een kroketje. En je zou het haast niet geloven, maar de oer-Hollandse kroket staat in ons eigen land niet als enige op nummer 1 als het gaat om de meest favoriete snack. De frikandel is blijkbaar ook erg populair. Per jaar eten wij met zijn allen wel 600 miljoen frikandellen! En dat is lang niet alles, want er wordt wel 10 kilo friet per jaar per persoon gegeten. Of we het nou patat of friet noemen, wij zijn er blijkbaar dol op!
  Nu zijn deze snacks niet het enige Dutch food wat ons land rijk is. Meer weten over al het typisch Nederlands eten? Bekijk dan hier met dank aan de video van ANYDOKO, waar jij erachter komt hoe je ‘snackt like a Dutchie’!

  Nederlands eten wordt nog lekkerder!

  Van leuk servies kunnen wij nooit genoeg krijgen! Voor de pannenboekenliefhebbers onder ons, heeft Blond Amsterdam delfts blauwe pannenkoekenborden ontworpen. Een goede tip voor een gezellig pannenkoekenfeestje, leuk én betaalbaar! Liever een gezond kopje thee? De theepot van Blond Amsterdam zorgt ervoor dat jij van elk theemoment geniet. Bestel daarbij de bijpassende suikerpot om je gasten én jezelf te voorzien van wat zoets. En daar hoort natuurlijk een lekker koekje bij uit de vrolijke blikken koektrommel van Kitsch Kitchen.
  [product ids=”1806,938,975,1214”]

  De keuken is leuker met…

  Kaas is natuurlijk een van de favorites van iedere Nederlander. Het Hollands Kaasmes van Boska maakt kaas snijden een stuk gemakkelijker, want kazen zijn het lekkerst als je ze zelf hebt gesneden. Maar wat moet je met een kaasmes zonder plank? Ook daarvoor heeft Boska de oplossing: een multifunctioneel keramisch kaasplankje! Nieuwsgierig geworden naar Boska’s producten? Lees dan hier alles over Boska!
  Het nadeel aan lekkernijen is natuurlijk altijd de afwas, maar niet met de theedoeken van Blond Amsterdam. Deze vrolijke delfts blauwe theedoeken maken de afwas een stuk aangenamer! Mocht je het afwassen nog steeds niet leuk vinden, dan heeft ontwerpster Jorre van Ast speciaal voor jou een afdruiprek ontworpen. Met deze Dish Drainer Geo is afwas afdrogen verleden tijd!
  [product ids=”425,1564,1805,1314”]