Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Creatief in oplossingen, Holland Design & Gifts. Fotografie: Frederik Roijé ©

  Een uitstapje voor een creatief dagje weg is altijd leuk. Daarom geeft Holland Design & Gifts jou in deze blog deze gouden tip! Op 24 & 25 mei vindt What Design Can Do Live plaats in Amsterdam, bij de Stadsschouwburg en De Balie. Deze tweedaagse conferentie belicht een bijzondere rol van design bij maatschappelijke vernieuwing. Benieuwd welke rol design daar in speelt? Lees dan snel verder!

  Creatief in oplossingen, Holland Design & Gifts. Fotografie: Frederik Roijé ©

  Creatief in oplossingen, Holland Design & Gifts. Fotografie: Frederik Roijé ©

  Voor sommigen onder ons zal het woord ‘conferentie’ niet zo uitnodigend klinken, maar deze conferentie is gevuld met een zeer interessant programma. Sessies, interactieve workshops en masterclasses door een diverse line-up van topsprekers uit binnen- en buitenland. What Design Can Do (WDCD) is ontstaan uit een samenwerking tussen designers en maatschappelijke organisaties, overheden en bedrijfsleven. Het is een creatief platform dat de rol van design als een instrument voor maatschappelijke verandering wil bevorderen. De kracht van design en creativiteit om de samenleving te kunnen veranderen staat dan ook centraal tijdens deze dagen. Al sinds 2011 heeft WDCD talloze activiteiten ingezet om de rol van designers te bevorderen bij de oplossing van dringende mondiale maatschappelijke en milieuvraagstukken. Creativiteit kan bijvoorbeeld helpen bij thema’s als klimaatverandering en sociale rechtvaardigheid. Zo zie je maar, waar design allemaal wel niet goed voor is!

  Het verhaal achter het creatief platform

  ‘Twee jaar geleden hebben we de eerste challenge gelanceerd, waarmee we designers vroegen om daadwerkelijk in actie te komen. Maar aan ideeën alleen heb je niks. Ze moeten ontwikkeld en geïmplementeerd worden om het verschil te maken,’ zo vertelt Richard van der Laken, medeoprichter en creatief directeur van WDCD. Inmiddels heeft WDCD over de hele wereld een enorm netwerk opgebouwd van partijen die met designers in contact kunnen worden gebracht om hun plannen in praktijk te brengen. Mexico City, São Paulo en Amsterdam… WDCD gaat wereldwijd!

  Design is meer dan alleen maar mooie dingen maken…

  Dus… Mocht je 24 & 25 mei nog een gaatje over hebben in je agenda, overweeg dan eens om langs te gaan bij de Stadsschouwburg en De Balie. En wie weet, ga jij wel naar huis met een hoofd boordevol nieuwe ideeën en creatieve oplossingen! Inspirerend, creatief en zeker de moeite waard: beleef What Design Can Do Live in Amsterdam!

  Spullen stijlvol opbergen met Dutch Design

  Dutch Design zien we vaak als een prachtig pronkstuk. Maar naast haar schoonheid, kan het ook vaak praktische oplossingen bieden. Denk bijvoorbeeld aan het opbergen van spullen. Zo zijn deze speelse Sucker zuignap haakjes van Droog een grappige en leuke manier voor het maken van een kapstokje. Of neem het Strap ophangsysteem van Droog. Een creatieve, multifunctionele oplossing voor het ophangen van losliggende spullen bedacht.
  Ook deze foto- & kaartenstandaard van Duo Design is top design. Deze standaard is de beste manier om je familie foto een fijn plekje te geven. Natuurlijk is het ook een vrolijk en kleurrijk cadeautje om te geven aan iemand anders!
  Tijdschriften liggen vaak overal verspreid in het huis. De praktische tijdschriftenhouder van Frederik Roijé geeft hier een stijlvolle oplossing voor. Wil jij meer weten over deze bijzondere designer? Klik dan hier voor onze blog over Frederik Roijé!
  [product ids=”847,848,122,1603″]

  Dutch Design is dus niet alleen een creatief en leuk ontwerp, het is ook nog eens functioneel. Een goede reden om vandaag nog een leuk item te scoren bij de webshop van Holland Design & Gifts!