Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

    Naam


    E-mail adres

    Nieuwsbrief

    Kunststroming De Stijl – in stijl op Rietveld safari

    Nederlandse kunst De Stijl - in stijl op Rietveld safari

    Wanneer je hoort van Bergeijk, komt het waarschijnlijk niet direct in je op dat deze plaats barst van de ontwerpen van een van de grootste architecten uit de Nederlandse geschiedenis, namelijk van Gerrit Rietveld. Holland Design & Gifts licht deze week de Rietveld safari in Bergeijk uit en deelt daarbij 5 Dutch Design items, zodat je in stijl de route gerelateerd aan de Nederlandse kunst van ‘De Stijl’ kan bewandelen.

    Kunststroming De Stijl - in stijl op Rietveld safari

    Nederlandse kunst in ‘De Stijl’

    Ook gemeente Bergeijk haakt in op het themajaar ‘Mondriaan tot Dutch Design’, waardoor Nederland overspoeld wordt met de typische Nederlandse kunst van ‘De Stijl’. In Bergeijk ontwierp Rietveld in de jaren 50 unieke objecten: van een abri tot een klok en van woonhuizen tot zijn eigen weverij ‘De Ploeg’. Ga mee op Rietveld safari in Bergeijk! Een gids zal je meenemen langs diverse Rietveld-locaties en laat je Rietveld’s kunstzinnige opvliegingen en eigenzinnige passie herleven.

    Bergeijk – de Rietveld gemeente

    De tour zal je onder andere leiden naar Weverij De Ploeg. Deze industriële fabriek is de absolute architectonische must-see op het gebied van licht en ruimtelijkheid en is tevens net gerenoveerd. De tentoonstelling die er momenteel wordt geëxposeerd is ‘Rietveld Re_Newed’. Deze expositie is samengesteld door Aart van Asseldonk en toont de invloed van kunststroming De Stijl op kunst door de jaren heen. Reserveer hier de Rietveld safari en laat je meenemen naar de tijden van Rietveld en de Nederlandse kunst van ‘De Stijl’.

    Holland Design & Gifts heeft 5 items voor je geselecteerd, die je gewoon móet meenemen op je Rietveld safari, zodat je in stijl de Rietveld highlights van De Stijl kan bezoeken.

    1. Delfts Blauw A5 Notebook van Royal Delft

    Maak je graag notities of tekeningen van de inspiratie, die je op doet tijdens de safari? Neem dan dit Delft Blauw notitieboekje mee. Delfts Blauw is namelijk helemaal hot! De hardcover is gedecoreerd met Delfts blauw bloem- en vogelmotieven, het binnenwerk bestaat uit 72 gelinieerde pagina’s met blanco achterzijden om in stijl notities te maken. Een bijzondere eye-catcher!

    Royal Delft is hét merk gerelateerd aan Nederlands meest herkenbare producten: Delfts blauw. Royal Delft heeft een rijke geschiedenis vanaf 1653, toen aardewerkfabriek ‘De Porceleyne Fles’ werd opgericht. Benieuwd naar meer Royal Delft producten: kijk dan hier!

    [product ids=”1433″]

    2. Schoudertas Remo Mondriaan van LH58

    Museumshops – we kennen het allemaal: je gaat er gegarandeerd niet weg met lege handen. Wanneer je het nieuwste Dutch Design koopt, heb je natuurlijk ook een handige tas nodig om het mee te nemen tijdens de rest van de Rietveld Safari. Met de tassen van LH58 blijf je zeker niet onopgemerkt. Door het stevige materiaal, dekzeil, zijn de tassen hiernaast bestendig tegen weer en wind. Zoals dat hoort voor een echte Hollandse tas! Deze tas is gemaakt van zwart zeil met een vilten flap, perfect in Mondriaan stijl.

    Eenvoud, functionaliteit en contrasten zijn de kernmerken van het Nederlandse merk LH58. Vilten tassen en meer van LH58 vind je hier!

    [product ids=”1633″]

    3. Broodtrommel van Invotis

    Na een paar highlights van de Rietveld safari begint de trek toe te slaan. Maar gelukkig heb jij de broodtrommel van Invotis mee voor een lekkere boterham. Maak de lunchpauze een feestje met deze super handige Dutch Design broodtrommel! Invotis is de naam achter een reeks unieke woonaccessoires, gadgets en geschenken. Het is een exclusief merk met een grappig en nuttig assortiment dat weet te verrassen en ook nog eens een uitstekende kwaliteit heeft. Lees hier alles over Invotis.
    [product ids=”1245″]

    4. Design paraplu van Senz

    Zelfs tijdens de zomer hebben wij Nederlanders gemerkt dat het hier nog behoorlijk kan regenen. Met deze Senz Original Paraplu is geen enkele regenbui meer te heftig. Niet alleen blijf je droog, ook ga je stijlvol de straat over dankzij het unieke design ontworpen door Gerwin Hoogendoorn. Lees hier gauw meer over het merk SENZ van Gerwin Hoogendoorn.

    [product ids=”496″]

    5. Vilten hoes iPad Air van Westerdam bags

    Ga jij ook nergens heen zonder je iPad? Deze vilten iPad Air hoes is ideal om je iPad of tablet in de trein mee te nemen. De hoezen zijn handgemaakt van hoogwaardig wolvilt. De combinatie van grijs met contrasterende kleuren en een met de hand genaaid rood accentje maken deze iPad sleeve tot een strakke en modieuze accessoire. Het hoesje is verkrijgbaar in dark pink, mosterdgeel en koningsblauw. Het nauwsluitend ontwerp is gebaseerd op de standaard maat van de iPad Air. Bescherm je iPad nu gelijk met dit strakke hoesje! Lees hier over het slow design en het natuurlijke materiaalgebruik van Annemieke Westerman voor Westerman bags.

    [product ids=”910″]

    Veel plezier op Rietveld safari!