Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Dutch Design Tips voor een bezoek aan Eindhoven

  Holland Design & Gifts heeft de design tips en must-see’s van Eindhoven voor je op een rijtje gezet, zodat je je stedentrip naar Eindhoven optimaal kunt benutten.


  Dutch Design tips voor een bezoek aan Eindhoven

  Vroeger was Eindhoven bekend om gloeilampen en electra, maar die tijden zijn veranderd. Eindhoven is nu het middelpunt van Dutch Design en zorgt voor (inter)nationale roem. Naast de beroemde evenementen en ontwerpers, waaronder Piet Hein Eek, beschikt Eindhoven over de Design Academy Eindhoven. Het is dan ook geen wonder dat de Dutch Design Week, met als thema ‘van Mondriaan tot Dutch Design’, dit jaar gehouden wordt in.. Eindhoven!
  Lees snel verder voor meer design tips.

  Design tips:

  Dutch Design Week Internationale editie (21 t/m 29 oktober 2017)

  Het is alweer de 16de editie van de Dutch Design Week (DDW). In Eindhoven kun je bewonderen hoe de toekomst vandaag al in de maak is. Vooruitstrevend, slim en inventief ontwerp bieden nieuwe mogelijkheden, die er veelbelovend uitzien. Tussen 21 en 29 oktober 2017 staan tijdens de DDW de deuren open naar de toekomst en vult Eindhoven zich met creatieve energie en innovatie.

  World Design Expo (oktober 2017)

  Als onderdeel van de DDW vindt ook het World Design Event (WDE) plaats in oktober. Dit vierjaarlijkse evenement wordt voor het eerst georganiseerd en beloofd groots te worden. Bij dit WDE staan hedendaagse en toekomstige vraagstukken centraal. Niet alleen ontwerpers, maar ook ondernemers en stadsbewoners zullen meedenken over innovatie in de toekomst. Met als thema ‘It’s Your World’ worden ontwerpen belicht betreffende voedsel, de (digitale) openbare ruimte en de plaats van robots in onze samenleving.

  Van Gogh-Roosegaarde fietspad

  Als je houdt van buitenzijn en dol bent op kunst, is deze activiteit een echte aanrader. Eindhoven beschikt namelijk over een uitzonderlijk fietspad. Dit fietspad is geïnspireerd op het schilderij ‘De Sterrennacht’ van Vincent van Gogh en is toegankelijk voor iedereen. Voor een magische belevenis, waarin kleur en licht samenkomen, is het aan te raden dit pad te befietsen in de schemering.

  Piet Hein Eek’s Atelier

  Wil je in één klap veel cultuur bezoeken? Dan is het atelier van Piet Hein Eek de perfecte spot voor jou. In dit atelier vind je een galerie, een showroom, een winkel, een theater en ook nog eens een heerlijk restaurant. Elke keer verandert de collectie en het pand, wat bijdraagt aan een verrassende ervaring.

  City Walk Roundabout Design

  Met deze stadswandeling kun je de design highlights Eindhoven in circa twee uur bewonderen. De binnenstad van Eindhoven beschikt over tal van design locaties. Van design shopping tot design koffie en lunch hotspots. Kijk voor deze tour op: www.thisiseindhoven.nl/.

  De Kazerne

  Blijf in de Design sferen en bezoek voor een lunchpauze De Kazerne. De Kazerne staat voor ‘eten, drinken en design’ en wordt ook wel gezien als een podium voor de artistieke industrie waar kunst, design en techniek samen komen.

  Make your own design

  Neem een kijkje bij Citydwellers, een designwinkel, die hoge kwaliteit lifestyle en fashion design verkoopt en werkt met duurzame en fair trade productlabels. Bij Citydwellers kun je ook je eigen design tas creëren, gemaakt van evenement-banners, die als promotie door de stad hebben gehangen. Of maak je eigen plantenhanger van gerecycled touw en vinyl.

  Neem een kijkje in onze collectie Dutch Design en maak de blits in design stad Eindhoven!

  [product ids=”1652,1644,490,1401″]