Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Design festival en Dutch design tips voor dit weekend. The Flying Dutchman Wandlamp van Jasmin Djerzic op Designday Maastricht. Of bezoek Festival Designkwartier, Gemeentemuseum Den Haag of Museumnacht Leiden!

  Team Holland Design & Gifts geeft jou dé design tips voor dit weekend. Ben jij van de partij bij Design Festival Designkwartier Den Haag, Designday Maastricht of Museumnacht Leiden! Of mocht je, net zoals wij, de mooie tentoonstelling Piet Mondriaan en Bart van der Leck. De uitvinding van een nieuwe kunst vergeten zijn? Dan is dit weekend de laatste kans om ze te bekijken in het Gemeentemuseum Den Haag!

  Dutch design tips voor dit weekend. The Flying Dutchman Wandlamp van Jasmin Djerzic op Designday Maastricht. Of bezoek Festival Designkwartier, Gemeentemuseum Den Haag of Museumnacht Leiden!

  The Flying Dutchman Wandlamp van Jasmin Djerzic

  Piet Mondriaan en Bart van der Leck. De uitvinding van een nieuwe kunst in Gemeentemuseum Den Haag

  Het Gemeentemuseum Den Haag heeft in het kader van het themajaar Van Mondriaan tot Dutch Design het hele jaar verschillende tentoonstellingen. Piet Mondriaan en Bart van der Leck zijn de twee toonaangevende ‘leiders’ van de kunstbeweging De Stijl. Tot en met zondag 21 mei vertelt dit design festival in de vorm van een tentoonstelling hun verhaal. Piet Mondriaan en Bart van der Leck. De uitvinding van een nieuwe kunst gaat over de ontstaansgeschiedenis van De Stijl. Het beschrijft hoe De Stijl de wereld voorgoed veranderd heeft.

  Design Festival Designkwartier in Den Haag

  Als je toch in Den Haag bent voor een bezoek aan het Gemeentemuseum Den Haag, dan is Festival Designkwartier ook zeker een aanrader. Dit festival vindt plaats van 19 – 21 mei in de trendy, bruisende wijk Zeeheldenkwartier in Den Haag. Deze happening is een mix van presentaties, activiteiten, exposities en winkels op het gebied van design. Dit hippe festival combineert hedendaagse kunst met de Mondriaanexpositie ‘In Stijl’. Diverse Nederlandse ontwerpers brengen een ode aan De Stijl in Quartair. Op zondag 21 mei draait Pathé Buitenhof bovendien de documentaire ‘Sta op en verander de hele rotzooi’. Deze documentaire toont het leven van Nelly van Doesburg. Zij is de laatste vrouw van Theo van Doesburg, de oprichter van kunsttijdschrift De Stijl.

  De initiatiefnemers van Festival Designkwartier vinden creatief ondernemerschap de drijfveer achter vernieuwend design. Creatieve denkers en ontwerpers zorgen met hun originele invalshoeken voor oplossingen van kleine en grote maatschappelijke problemen. Festival Designkwartier brengt dit jaar een fijne selectie van nieuw, kwalitatief design. Cor Unum en Kranen/Gille, wiens ontwerpen bij ons te koop zijn, zijn ook aanwezig. Vorige week schreven wij ook een blog met onze weekendtips, waarin zij ook vertegenwoordigd waren!

  Designday Maastricht: het podium in Zuid-Nederland voor designers

  Ook in Maastricht kun je dit weekend terecht voor je gezonde portie design. Designday Maastricht is een design festival en podium in Zuid-Nederland voor regionale en (inter)nationale designers. Designday Maastricht presenteert design, waarin originaliteit, gezond verstand, ambachtelijkheid en duurzaamheid gecombineerd worden. ‘De ontstaansgeschiedenis van een ontwerp en de betekenis die de designer eraan geeft, vormen het DNA van Designday’, zegt Hester Coolen, oprichtster van Designday. Designday Maastricht is uitgegroeid van een gewaagd initiatief tot een professioneel evenement. Ook biedt Designday Maastricht de ruimte aan zogenaamde Jonge Honden, jonge ontwerpers met veelbelovend talent! Zij zijn een van de redenen waarom Designday Maastricht hoog in onze design tips staat.

  Bezoek hier zeker onze persoonlijke favoriet: Jasmin Djerzic! Wij zijn echte fans van zijn Flying Dutchman. Deze prachtige wandlamp bestaat uit een reiger die uit de muur komt. Een ander fabelachtig ontwerp is de fotogenieke Long Legs kandelaar set.

  Museumnacht Leiden: ervaar musea in een ander Nachtlicht

  Dompel je op 19 mei onder in de gezellige nachtsfeer van Museumnacht Leiden. De musea in Leiden zijn omgetoverd tot een sprookjesachtige wereld. Ervaar de musea in een ander Nachtlicht. Het feestgedruis start op de Beestenmarkt en wordt ingeluid met live muziek. Neem een kijkje in de academische wereld in Naturalis en de Hortus Botanicus, de oudste botanische tuin van Nederland. Of waan jezelf in een ver oord in Museum Volkenkunde en Japanmuseum Sieboldhuis. Blijf je liever dichterbij huis? Dan is Molenmuseum de Valk misschien iets voor jou. Andere deelnemende musea zijn de Oude Sterrewacht Leiden, Rijksmuseum van Oudheden, Museum het Leids Wevershuis en het Nachtpad. Wil je Museumnacht Leiden goed afsluiten? Of ben je na een lange werkweek toe aan een lekker avondje stappen? Dan is de afterparty in Gebr. de Nobel the place-to-be voor jou!

  Hoe ervaar jij onze design tips? Laat het ons weten in de reacties!

  [product ids=”1483,1498,1159,1152″]