Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  De ware kunst van tekenen

  Één van de kunstwerken van tentoonstelling 'Het Meesterwerk' in Kunsthal Rotterdam.

  Kunsthal Rotterdam heeft een unieke positie binnen het Nederlandse culturele landschap. Voor onze Holland Dutch Designers een ware inspiratie en ontmoetingsplek. Met ongeveer 25 tentoonstellingen per jaar vertelt Kunsthal Rotterdam een avontuurlijke reis langs verschillende culturen en kunststromingen. Zo vertelt de tentoonstelling ‘het meesterstuk’ vier eeuwen, 150 meesterwerken door 27 kunstenaars. Tot en met 29 maart is deze tentoonstelling te zien in het iconische gebouw ontworpen door Rem Koolhaas.

  Één van de kunstwerken van tentoonstelling 'Het Meesterwerk' in Kunsthal Rotterdam.

  Één van de kunstwerken van tentoonstelling ‘Het Meesterwerk’ in Kunsthal Rotterdam.

  Leer de kunstenaar kennen

  Echte liefhebbers van kunst zullen smullen van deze tentoonstelling; zo zijn Rembrandt, Degas, van Gogh en Basquiat te zien in Kunsthal Rotterdam.  Deze kunstwerken zijn niet alleen bestaande uit schilderijen maar ook uit tekeningen. Door de tekeningen is het mogelijk om de kunstenaars beter te leren kennen en de liefde te zien die zij hebben voor hun vak. Door middel van deze tekeningen toonde deze meesters namelijk hun passie op een vrijere manier. Zo is bijvoorbeeld de tekening van de dansende Marokkaan te zien van Eugène Delacroix, getekend in 1832. De Fransman is beroemd om de romantiek die hij afbeeldde en wordt ook wel gezien als ‘’Le prince des romantiques’’.

  Kunsthal Rotterdam 

  Door de renovatie van Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam wordt hun kunst tentoongesteld in verschillende musea in Rotterdam en Schiedam. Zo wordt het meesterstuk tentoongesteld in Kunsthal Rotterdam. ‘Het Meesterstuk’ is samengesteld door Friso Lammertse, een kunsthistoricus en conservator. Hij verbindt de kunstwerken van verschillende kunstenaars uit verschillende eeuwen. Echter wordt deze collectie maar eens in de zoveel jaren getoond door de kwetsbaarheid van de kunstwerken in verband met licht. Deze kunstwerken zijn tijdloos maar de tijd om deze collectie te beschouwen is maar tot 29 maart dus pak nu je kans.

  Naast dat schilderijen en tekeningen aanschouwd kunnen worden aan de muur is het natuurlijk ook mogelijk om kunst te bemachtigen van onze eigen Holland Dutch Designers. Wil je nog dichter bij deze meestes komen? Deze top producten worden aangeboden op de webshop van Holland Design & Gifts.

  [product ids=”1846,2402,2191,1663″]