Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Holland Design & Gifts, dé webshop voor souvenirs, cadeaus en relatiegeschenken, brengt regelmatig tips op het gebied van Dutch Design. Deze keer tippen wij ‘Hollanders van de Gouden Eeuw in Hermitage’ in de Hermitage te Amsterdam. Daarnaast bloggen wij over de ‘metamorfose’ en gaafste Dutch Design van Amsterdam! Gauw verder lezen dus..

  Van de Gouden Eeuw in de Hermitage tot aan Amsterdam's modern Dutch Design! Een blog van Holland Design & Gifts op: https://shop.holland.com

  Hollanders van de Gouden Eeuw in de Hermitage

  Deze week tippen wij “Hollanders van de Gouden Eeuw” in de Hermitage, een rijke tentoonstelling met samenwerkingsovereenkomst tussen het Amsterdam Museum en de Hermitage Amsterdam, met het Rijksmuseum als gulle bruikleengever.

  Deze tentoonstelling in de Hermitage belicht dertig reusachtige 17e eeuwse portretten uit de collecties van het Amsterdamse Museum en het Rijksmuseum. Voor het eerst zijn deze samengebracht en worden in de Hermitage Amsterdam tentoongesteld. Deze ‘broers en zussen’ van de Nachtwacht zijn enorm zeldzaam vanwege hun grootte. Op de verschillende groepsportretten zijn regenten, boogschutters en kooplieden uit alle verschillende klassen, achtergronden en religies te zien, staande schouder naar schouder als gebroeders.

  Samen illustreren zij het verhaal van het collectieve burgerschap dat zo typisch is voor Nederland. De schilderijen dienen als soort en met van reflectie voor ons, omdat de relatie die burgers in de Gouden Eeuw hadden, nog steeds de basis vormt voor onze hedendaagse normen en omgangsvormen. Dus wilt je weten waarom Nederlanders zoveel belang hechten aan vrijheid, gelijkheid en broederschap? Het antwoord ligt u te wachten aan de muur van de Hermitage Amsterdam! Enne.. het valt niet te missen want het is levensgroot!

  Ga naar de website voor meer informatie over deze tentoonstelling in de Hermitage.

  In de Stad Amsterdam…

  De Amsterdamse kanalen met bakstenen gevelshuizen, boogbruggen en woonboten – het blijft absurd aantrekkelijke stad. Naast dit pracht en praal beschikt Amsterdam als hoofdstad van Nederland ook over veel Dutch Design!

  “De metamorfose van Amsterdam”

  Terwijl gevestigde Dutch Design talenten zoals Wanders nog in het stadscentrum wonen en werken, heeft de energie de afgelopen jaren verplaatst naar het randen: west, buiten de Jordaan; oost naar de multiculturele wijken; en meest significant, ten noorden, naar een nieuw gebied over de IJ van het Centraal Station. De stad is gelukkig relatief klein, dus de meeste eigenzinnige designstudio’s en restaurants die aan de rand liggen, zijn gemakkelijk bereikbaar. Vooral als je op de fiets bent natuurlijk!

  Amsterdam – Dutch Design stad

  Tien jaar geleden waren de architectonische highlights van Amsterdam nog het Nemo Science Museum, ontworpen door Renzo Piano’s, en het glanzende Muziekgebouw aan’t IJ, ontworpen door de Deense architecten 3XN. Nu is alles ten Oosten van het Centraal Station volledig bezet en gezinswoningen en horeca gelegenheden, waaronder Amsterdam Noord die als laatste district een metamorfose heeft ondergaan. Het gebied werd tot en met recentelijk niet eens beschouwd als een deel van de stad. Maar met de opening van de A’dam Toren, design hotel Sir Adam en het hoofdkantoor van Shell Nederland, hoort Noord er eindelijk bij! ‘Een dagje’ Noord raden wij je dan ook zeker aan!

  Wij hebben al eerder geblogd over 6x moderne architectuur in Amsterdam, waaronder de A’dam Tower. Lees snel hier!

  Als je dan toch in Amsterdam bent, neem dan een kijkje bij fotografie tentoonstelling “Unseen” in het Westerpark. Klik hier voor de tentoonstelling en tips voor Dutch Design hotels in Amsterdam.

  Ook gek op de Amsterdamse grachten of ontwerp uit de Gouden Eeuw? Laat het zien!

  [product ids=”1596,1719,1616,1624″]