Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Amsterdam Fashion Week Holland Design & Gifts blogs op www.shop.holland.com

  Amsterdam Fashion Week vond afgelopen week plaats in de mooie Nederlandse hoofdstad. Van 13 tot en met 16 juli stond Amsterdam in het teken van Fashion. Had jij front row seats? Wij waren aanwezig en hebben met volle teugen genoten! In deze blog beschrijven wij de highlights van de 27e Amsterdam Fashion Week. Lees snel verder…!

  Amsterdam Fashion Week M.E.N. 725 x 484 Holland Design & Gifts blogs op www.shop.holland.com

  Amsterdam Fashion Week toont ‘Circulair Fashion’

  De Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam – om even de volledige naam te gebruiken – was ook dit jaar een geweldig feestje! De nieuwe koers van Iris Ruisch, artistiek directeur van de Amsterdam Fashion Week, voelt als een welkome frisse wind. De Nederlandse modeweek showt enkel nog jong talent en kleine labels. Zo toonden dit jaar zes net afgestudeerde ontwerpers hun creaties. Hun ontwerpen zijn gemaakt van gebruikte kleding. Tijdens ‘Amsterdam maakt er wat van’ komt deze zogenaamde ‘Circulair Fashion’ aanbod. De Gerrit Rietveld Academie en AMFI alumni verzamelden tijdens afgelopen Koningsdag textiel. Dit textiel hebben zij vervolgens verwerkt in nieuwe outfits. Dit is een manier om afgedankte kleding een nieuw leven in te blazen. Deze duurzame collectie is een duidelijk statement naar de grote kledingmerken. Stuk voor stuk zijn deze ‘gerecyclede’ kledingstukken eyecatchers.

  Dutch Design Label M.E.N. – allesbehalve herenmode

  Het oerhollandse kledingmerk M.E.N. gebruikt ook restmaterialen in hun outfits. Zij gebruiken echter stoffen van onder andere Dries van Noten. Wij moeten toegeven dat Amsterdam Fashion Week ons verraste met het label M.E.N. Anders dan de naam doet geloven maakt dit kledingmerk geen herenmode. M.E.N. staat voor de voorletters van de ontwerpers van dit ontwerperscollectief. De Nederlandse ontwerpsters Maartje, Elysanne en Nikki willen met hun collectie de traditionele rollen van man en vrouw uit hun oorspronkelijke context trekken. Zo begon de modeshow met het uitrollen van een grasloper door een groepje gespierde rugbyspelers. Rugby is niet alleen een oermannelijke sport, die het ‘spel’ tussen man en vrouw goed uitlegt, maar het symboliseert ook de teamspirit en de strijdbaarheid van M.E.N. Deze catwalk zette de toon voor de rest van de avond.

  Was je niet bij Amsterdam Fashion Week, maar wil je de collecties in het echt bekijken? Dinsdagavond 18 juli is het te bekijken bij X BANK.

  Benieuwd naar werk van Nederlandse modeontwerpers in onze shop? Dit zijn enkele van onze topstukken!

  [product ids=”1536,1378,1662,534″]