Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  100 jaar De Stijl postzegelvel – zegels met een verhaal

  100 jaar De Stijl postzegelvel

  Voor de échte Dutch Design liefhebber onder ons komt Holland Design & Gifts, jouw webshop voor Dutch Design, deze week weer met een unieke tip: het 100 jaar De Stijl postzegelvel.

  100 jaar De Stijl postzegelvel

  Naast vele musea, exposities en lezingen in het kader van 100 jaar De Stijl, heeft natuurlijk ook PostNL iets rond dit thema ontworpen. Namelijk de enige échte 100 jaar De Stijl postzegel!100 jaar De Stijl, het Dutch Design thema van dit jaar, maak jij helemaal compleet met het postzegelvel. Lees gauw verder over de totstandkoming van dit exemplaar.

  Wil je meer weten over deze kunststroming? Lees dan onze vorige blog!

  100 jaar De Stijl postzegelvel – zegels met een verhaal

  Op 27 maart werd hij gelanceerd door PostNL: het postzegelvel 100 jaar De Stijl. Dit vel bevat meerdere beelden van werken uit ‘De Stijl’, een invloedrijke Nederlandse kunstbeweging uit de 20ste eeuw. Werken van belangrijke vertegenwoordigers van ‘De Stijl’, zoals Piet Mondriaan, Theo van Doesburg, Gerrit Rietveld, Cornelis van Eesteren, Gerrit Rietveld en J.J.P. Oud, zijn hierop afgebeeld. Het eerste vel werd uitgereikt in Den Haag.

  Wist je dat het vorige week de geboortedag was van Rietveld? Lees hier meer over in onze blog. Voor plekken waar je het werk van Van Doesburg en Mondriaan kan bewonderen, klik dan hier!

  In het ontwerp van het postzegelvel hebben de ontwerpers René Put en Brigitte Gootink opzettelijk zwart-wit afbeeldingen gebruikt. Door kenmerkende primaire kleuren toe te voegen, wordt er geheel eigen draai gegeven aan de roemrijke werken die te bezichtigen zijn in het Gemeentemuseum in Den Haag en Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

  Den Daag – Dutch Design stad

  Den Haag is nauw verbonden met het themajaar ‘Mondriaan tot Dutch Design’. Naast de vele exposities die Het Gemeentemuseum Den Haag biedt, organiseert het museum drie grote tentoonstellingen, waaronder ‘De Ontdekking van Mondriaan’ met wel liefst 300 kunstwerken van de wereldberoemde Mondriaan.

  Post NL en ‘Mondriaan tot Dutch Design’

  Naast het uitbrengen van de zegel, is het hoofdkantoor van PostNL dit jaar gehuld in een jasje van 100 jaar De Stijl. Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan is de inspiratie achter het nieuwe ontwerp van het kantoor. Hiermee steunt PostNL de Haagse viering van het landelijke themajaar ‘Mondriaan tot Dutch Design’. In zo’n inspirerende omgeving zou iedereen wel willen werken, toch?

  Die moet ik hebben! Waar te koop?

  Het postzegelvel bevat tien postzegels die beschikken over een waardeaanduiding Nederland 1 voor post binnen Nederland tot 20 gram. De serie is te koop bij alle Bruna vestigingen en online verkrijgbaar via Collectclub.nl.

  Tip: plak deze postzegel op onze ‘Cardles Scenes From the Woods’ van ‘House of Homes’ – een kaart en kandelaar in één!

  [product ids=”460,1603,1307,848″]