Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Amersfoort is klaar voor Mondriaan liefhebbers

  Mondriaan tentoonstelling in Mondriaanhuis door www.shop.holland.com

  Van Mondriaan tot Dutch design in Mondriaanhuis
  Natuurlijk ook in de stad Amersfoort, de geboorteplaats van Piet Mondriaan, is dit jaar extra veel aandacht voor het werk van deze voormalige stadsgenoot. Op 7 maart jl. zou Piet 145 jaar worden. De organisatie heeft juist deze dag uitgekozen om de stad en straten te versieren en het vernieuwde Mondriaanhuis feestelijk te heropenen.

  Een reis door het leven van Mondriaan

  De reis start met een muzikaal beeldverhaal, waarin zijn hele oeuvre aan bod komt. Langs landschappen en zeegezichten uit zijn jonge jaren, naar zijn recentere abstracte werk, dat zo typerend voor hem is geworden. De hele vertoning wordt begeleid door muziek uit die tijd. Je hoort Ravel, Jazz, Stravinsky en Boogiewoogie en komt zo vanzelf in de sfeer van toen en dicht bij wat Mondriaan zelf zou hebben ervaren.

  Het uitstapje van Mondriaan naar New York

  Op oudere leeftijd stak Mondriaan de grote oceaan over en verhuisde naar New York. Hij begon in New York eigenlijk weer helemaal opnieuw de schilderkunst te ontdekken. De voor ‘De Stijl’ zo kenmerkende kleuren en vormen verdwijnen vrijwel geheel uit zijn werk. Ook van dit minder bekende werk kun je in het Mondriaanhuis komen genieten.

  Mondriaanhuis met nieuw decor

  Het interieur van het Mondriaanhuis in Amersfoort, gevestigd in het geboortehuis van Mondriaan, was toe aan een opknapbeurt. Bij de verbouwing is vooral veel wit en leegte gebruikt. Een ideaal decor, om de tentoonstelling over het leven en het werk van Mondriaan prachtig te belichten en alle aandacht te geven die het verdient.

  Groeiende tentoonstelling

  Het vernieuwde Mondriaanhuis is nu al de moeite van een bezoek waard, maar binnenkort wordt er nog flink uitgebreid. Er wordt o.a. een expositie van zijn escapades naar Frankrijk en London verwacht.

  Bewegwijzering in Amersfoort

  In en op de straten in het Centrum van Amersfoort is speciaal voor de gelegenheid bewegwijzering en versiering aangebracht. Volg de stickers op de straat en de banieren langs de gevels en je belandt vanzelf bij het Mondriaanhuis.

  Ga gepast in De Stijl op pad!

  [product ids=”968,1404,1405,1406″]