Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Beleef de erfenis van Rietveld in de prachtige Domstad

  In het kader van het themajaar ‘Van Mondriaan tot Dutch Design’ hebben we blogs geschreven over de Dutch Design-tentoonstelling in het Cube Design Museum, de Dutch Design Daily in Pakhuis de Zwijger en over het internationaal bekende primaire kleurgebruik van De Stijl. Overal in Nederland is De Stijl buzzing. Dit geldt ook voor Utrecht, waar het gedachtegoed van Rietveld zichtbaar is in het dagelijks leven.

  Het Rietveld Schröderhuis Bron: http://www.destijlutrechtamersfoort.nl/en

  Het Rietveld Schröderhuis
  Bron: http://www.destijlutrechtamersfoort.nl/en

  Bewonder het Rietveld Schröderhuis

  Reis af naar Utrecht om hét voorbeeld van de vernieuwingsdrang van De Stijl-beweging te bewonderen. Eén van de belangrijkste De Stijl-kunstenaars is vormgever en architect Gerrit Rietveld. In 1924 heeft Rietveld het Rietveld Schröderhuis ontworpen én ingericht op basis van de architectonische principes van De Stijl. Het revolutionaire ontwerp van dit huis toont de samenwerking tussen alle kunstdisciplines. Dit is precies waarnaar leden van De Stijl streven. Deze versmelting van de kunstvormen vertaalt zich naar het kenmerkende horizontale en verticale lijnenspel. Ook komt het bepalende kleurenpalet van rood-geel-blauw goed tot zijn recht in het interieur. Dit meesterwerk, dat voorkomt op de UNESCO Werelderfgoedlijst, veranderde voorgoed de inrichting van woonkamers in Nederland. Duik in de wereld van De Stijl en breng een bezoek aan dit toonbeeld. Dit is dé perfecte plek voor een kennismaking met De Stijl-beweging. Plan je bezoek op www.centraalmuseum.nl.

  Rietveld-tentoonstelling in het Centraal Museum

  Het jubileumjaar ‘Van Mondriaan tot Dutch Design’ is aanleiding om een ontdekkingsreis te ondernemen door het oeuvre van De Stijl-kunstenaars. Verken bijzondere museumcollecties waar De Stijl op unieke wijze centraal staat. Eén van die musea is het Centraal Museum, dat de  grootste collectie Rietveldontwerpen ter wereld bezit. De tentoonstelling ‘Rietvelds Meesterwerk; Leve De Stijl’ geeft een overzicht van vroeg werk van Rietveld. Ontdek met eigen ogen iconische voorbeelden. Denk aan Rietvelds zigzagstoel en de rood-blauwe stoel. Deze tentoonstelling in Utrecht is te bewonderen van 4 maart tot 11 juni 2017. Kijk voor meer informatie op: www.centraalmuseum.nl.

  25 jaar Dutch Design

  De Stijl-beweging heeft niet alleen grote invloed gehad op hoe vroeger het straatbeeld eruitzag, maar nog steeds zijn de principes van De Stijl bepalend voor het straatbeeld. De wereld om ons heen is beïnvloed door De Stijl. Het drukt een stempel op onze manier van wonen en leven. Dit is onder andere zichtbaar in onze huidige beeldcultuur.

  Het erfgoed van De Stijl beïnvloedt en inspireert hedendaagse designers op grote schaal. Leden van De Stijl, als een soort pioniers, hebben de weg vrijgemaakt voor de generaties na hen. Innovatieve ontwerpers slaan een brug tussen De Stijl en modern design. Zij borduren voort op de erfenis van De Stijl. Dit vormt de basis voor hun werk. Nederlandse kunstenaars, vormgevers en architecten zorgen al een eeuw lang voor vernieuwing in design en architectuur. Deze vernieuwingsdrang leeft de afgelopen 25 jaar voort in het befaamde Dutch Design. Dit verklaart de goede combinatie tussen De Stijl en Dutch Design in dit dubbele jubileumjaar. Bovendien haakt Dutch Design in vorm en idee in op de nalatenschap van De Stijl. Zo groeit niet alleen De Stijl, maar ook Dutch Design uit tot de internationale geroemde kunststromingen die wij zo waarderen.

  Loop in de voetstappen van Rietveld

  NRC Handelsblad schreef al: ‘Sinds Rietvelds aanwezigheid in de Domstad geldt Utrecht als een broedplaats voor tal van creatieve ontwikkelingen.’ Wij kunnen niet anders dan dit beamen. Daarom bevelen wij van harte de Rietveld wandelroute en fietstocht ‘De Stijl in Utrecht – Rietvelds architectuur’ aan. Zowel de wandelroute als de fietstocht komen langs plekken die beïnvloed zijn door Rietveld. Ervaar de levendigheid van De Stijl. Kijk voor meer informatie op: www.destijlutrechtamersfoort.nl.

  Grafische producten met een lijnenspel

  [product ids=”1186,1427,968,254″]