Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

    Naam


    E-mail adres

    Nieuwsbrief

    Dutch Design expositie

    In het Cube design Museum in Kerkrade vindt een Dutch Design expositie plaats. ‘Showroom Limburg’ zoals de expositie heet laat een actueel beeld van de creatieve sector in Limburg zien.

    Dutch design expositie Limburg

    Dutch design expositie van designers uit Limburg

    Met vijftig heel verschillende ontwerpen toont de expositie ‘Showroom Limburg’ wat de actuele status en prestaties van Limburgse designers zijn. Voor deze expositie is het begrip ‘Limburgs’ heel breed opgevat, want de designs zijn van designers die afkomstig, wonend of werkzaam zijn in Limburg en ook designs die in opdracht van Limburgse bedrijven ontworpen zijn.

    Breed spectrum van Dutch design

    De expositie ‘Showroom Limburg’ laat een breed spectrum van de designsector zien. Je kunt je verdiepen in bijvoorbeeld de Stomydo stomadouche ontworpen door Nena Engelman uit Reuver, 3D geprint bestek, een nieuw ontwerp kinderzitje van Maxi Cosi van de hand van Marc Mostert uit Sittard, de elektrische bromfiets van de Maastrichtse Ronald Meijs, een hanglamp en ook het inmiddels heel bekende Flip-flop krukje van de Maastrichtse Diederik Schneemann. Schneemann ontwierp een hele serie producten gemaakt van weggegooide rubber slippers, maar het Flip-flop krukje en de Flip-flop manden zijn wel zijn meest bekende ontwerpen.

    Cube Design Museum

    Het Cube design museum is het eerste Nederlandse museum, dat zich helemaal toelegt op design. Bij de exposities, die het Cube museum toont, ligt het accent op nationale en internationale voorbeelden van “design for human needs and human ambities”; Design dat een belangrijke rol in het dagelijkse leven speelt. Kortom: praktische ontwerpen die in een behoefte voorzien.

    Showroom Limburg van 16 februari t/m 7 mei 2017

    Afgelopen weekend is de Dutch design expositie ‘Showroom Limburg’ ingericht en voor publiek toegankelijk gemaakt. De expositie is een start van een serie tentoonstellingen. Alle designs zijn tot en met 7 mei te zien in Cube design museum aan het Museumplein in Kerkrade.

    Design van Schneemann in onze shop

    [product ids=”726,729,732″]