Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

    Naam


    E-mail adres

    Nieuwsbrief

    Nationale Opa en Oma dag 4 juni

    Opa en Oma dag

    De ouderen onder ons zijn door het corona virus de kwetsbare groep onder ons. De maatregelen van de overheid en het RIVM troffen deze ouderen dan ook erg hard. Velen zijn ouders en grootouders en door deze maatregelen kregen zij geen bezoek meer wat voor velen erg eenzaam was. Daarom verzocht de ANBO (vakbond voor ouderen) om deze maatregelen te versoepelen. Vanaf begin mei mogen zelfstandig wonende ouderen één of twee vaste personen aanwijzen die met enige regelmaat op bezoek mogen komen. 4 juni is het Nationale Opa en Oma dag en laten we op deze dag nogmaals onze grootouders en ouderen in het algemeen een hart onder de riem steken!

    Opa en Oma dag
    Opa en Oma dag
    Verwen je Opa en Oma

    Op 4 juni is het Nationale Opa en Oma dag. Ook al is deze dag nog niet zo bekend bestaat hij al sinds 2004. Voor velen was het op bezoek gaan bij opa en oma een echt plezier. Alles mocht en je werd altijd stiekem verwend zonder dat je ouders het wisten. Aangezien ze meestal ook oppassen zien de ouders dat dan weer door de vingers. Deze dag is in het leven geroepen om de speciale band te vieren die grootouders hebben met hun kleinkinderen. Geen commercieel feest maar juist het vieren van samenzijn. Marian McQuade uit Amerika werkte al jaren bij organisaties die opkomen voor het belang van ouderen in de samenleving. Zij besloot om te gaan lobbyen voor een nationale feestdag voor grootouders en dat is der ook gelukt! Met deze feestdag wou ze bij de jeugd wat respect en waardering voor de ouderen bij brengen.

    Positiviteit is alles

    Vanaf 25 mei mogen ook verpleeghuizen en instellingen weer bezoek. Een proef met 25 verpleeghuizen is goed voorlopen en de dalende coronacijfers geven meer ruimte. Elke instelling heeft wel strikte regels maar alsnog zijn deze berichten erg positief. Zeg maar gedag tegen die raambezoeken want het is weer mogelijk om je opa of oma te zien! De afgelopen tijd zijn er dankzij veel ondernemers ook leuke initiatieven opgericht voor iedereen die in zware tijden leven. Zo ging Ali B, de ANBO, de sierteeltsector en de Telegraaf bij ouderen langs om een bos bloemen te brengen. Zo zijn er ook verschillende platforms waarbij ouderen kunnen aangeven waarbij ze hulp nodig hebben!

    Bij je volgende bezoek aan Opa en Oma neem dan een van deze mooie Dutch design producten mee op de webshop van Holland Design & Gifts.  Kan je niet op pad, haal dan het pad in huis.