Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

    Naam


    E-mail adres

    Nieuwsbrief

    De ideale najaars-opruiming in 3 stappen

    De verplichte najaars-opruiming in 3 stappen

    Nu de zomer echt tot een eind komt en de temperatuur zakt naar onder de 15 graden, wordt het helaas tijd om de focus van de tuin naar het huis te zetten. Dit betekent voor menig mens dat opruimen en spullen herstructureren ook in dit rijtje zit. Nu de kids op school zitten is er weer wat meer tijd voor dit soort opruim klussen. In deze blog, 3 stappen hoe je lekker snel je huis opruimt. 

    Dutch Design opbergbox Vinyl

    1. Doe elke dag een klein project

    Bij iedereen gaat opruimen vaak hetzelfde, je begint met opruimen van je slaapkamer en een paar uur later zit je met nog meer spullen. Je hebt alle spullen om je heen verzameld, van boeken tot kantoorgerei en mappen. Hoe ga je deze opruimpoging tot een goed einde brengen?

    Probeer tijdens het opruimen niet hele grote opruimproject in een keer aan te pakken. Zo kost het alleen maar meer tijd en energie dan je denkt. Kies in plaats daarvan voor kleine projecten, en doe er elke dag eentje. Heb je toch zin om meer te doen? Rond dan eerst het ene project af, voordat je aan het volgende project begint.

    2. Ruim op aan de hand van deze 4 categorieën 

    De makkelijkste manier om op te ruimen is door alles van zijn plek te halen, en vervolgens te bepalen welke dingen mogen blijven. Haal bijvoorbeeld je boekenkast helemaal leeg, en beoordeel per boek of deze een plaatsje in de kast verdient.

    Je kunt snel opruimen door vier stapels te maken. Je kunt ook kiezen voor vier dozen of opbergboxen.

    1. Dingen die je wilt houden, die terug mogen op hun plek.
    2. Dingen die je niet meer wilt hebben, die je wilt verkopen of weggeven.
    3. Dingen die je wilt houden, maar die naar een nieuw ‘huis’ moeten (zoals de berging).
    4. Dingen die waardeloos zijn en die je niet meer hoeft, die je wilt recyclen of weggooien.

    3. Beloon jezelf!

    Je hoeft het niet allemaal voor niets te doen! Een opgeruimd huis voelt ontzettend fijn, en is al een beloning op zichzelf. Maar als je het moeilijk vindt om jezelf aan te zetten tot opruimen, spreek dan een beloning met jezelf af.

    Beloningen motiveren je om door te gaan. Ga met een vriendin naar de film als je zolder opgeruimd is. Ga lekker lunchen als je weer door de schuur kunt lopen of organiseer een gezellige ‘weggeef party’ als je de belangrijkste categorieën hebt georganiseerd.


    Alleen heb je helaas niets aan deze stappen als je je spullen nergens in kunt doen! Denk dan niet aan die saaie eenvoudige opbergdozen, maar aan échte Dutch Design opbergdozen. Dozen die je niet schaamtevol onder het bed stopt, maar juist laat shinen in de woonkamer of slaapkamer. Want onze boxen, zijn een beauty. Mooi en stevig, gemaakt van FSC eco karton. Je ontvangt de opbergbox verpakt in een speciaal ontworpen draagdoos – extra leuk als cadeau. Je vouwt de opbergbox in een handomdraai in elkaar en je ziet dat het design naadloos van deksel in doos overloopt. Spulletjes erin en shine!