Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

    Naam


    E-mail adres

    Nieuwsbrief

    Wereldmilieudag | jouw verantwoorde huishouden

    Wereldmilieudag

    Het is alweer bijna twee weken geleden dat wereldwijd op 5 juni er werd stil gestaan bij Wereldmilieudag of te wel World Environment Day. Dankzij het Coronavirus staan veel bedrijven stil bij hun huidige processen en het verduurzamen van hun bedrijf. Vooral kleine ondernemers willen de startblokken uitvliegen met hun aangescherpte bedrijfsvoering. Zo wordt thuiswerken meer geaccepteerd en is het reizen naar kantoor niet meer altijd nodig. Opmerkelijk waren de rivieren in Venetië. De natuur profiteert volop en de rivieren zijn helder en er zwemmen weer vissen. Zo is de lucht ook blauwer en is er minder smog in grote steden door het verminderd vliegverkeer.

    Wereldmilieudag
    Wereldmilieudag

    Door de vrijheid en de technologie die we tegenwoordig hebben is bijna alles mogelijk en wordt er te weinig stil gestaan wat de gevolgen van onze acties zijn. Zo kunnen we alles eten wat we willen en reizen wanneer we willen. Deze dag is bedoeld om overheden, bedrijven en individuen bewust te maken van onze milieuproblemen. Sinds 1974 wordt deze dag gevierd door de Verenigde naties in een verschillende stad en thema elk jaar. Zo werd Wereldmilieudag dit jaar in Colombia gehouden. Er zijn infrastructuurprojecten gepland om bewoners dichter bij de rivierdelta, de Caribische Zee en de wemelende biodiversiteit van het gebied te brengen. Langs de rivier zijn meer dan vijf kilometer wandelpaden aangelegd, een groot moerasgebied hersteld en vogelkijkpaden ontwikkeld. Samen moeten we kijken naar hoe we de planeet kunnen redden zodat we nog lang kunnen genieten wat we tot ons beschikking hebben.

    Hoe kan jij bijdragen aan het milieu?

    Naast dat bedrijven en Dutch Designers duurzame producten ontwerpen kan jij zelf ook bijdragen aan een gezonder en beter milieu. Het begint allemaal bij de supermarkt en wat voor producten je koopt. Seizoensgebonden en lokale producten hoeven minder ver getransporteerd worden. Minder vlees eten is voor sommige moeilijk maar het houden van vee is een van de ergste problemen voor het milieu. Vegetarisch eten of een lekkere vleesvervanger zorgt voor minder energieverbruik en mestuitstoot. Daarnaast is het altijd belangrijk om op te letten op het energie en watergebruik in huis. Verwarming of lampen aan laten staan of de kraan laten lopen. Het gebruiken van de fiets of benenwagen zorgt ook zeker voor minder CO2 uitstoot!

    Veel van onze Dutch Designers dragen ook bij aan het milieu met hun duurzame producten. Wil jij verantwoord en met stijl je huis inrichten? Neem dan zeker een kijkje op de webshop van Holland Design & Gifts.