Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Vers van de pers: de kleur trend van 2021

  dutch-design-kleur trend 2021-ugl

  Elk jaar is het weer spannend; wat zou de kleur van aankomend jaar worden? Voor kleur trend 2021 is het dubbel feest! Het internationale kleureninstituut Pantone brengt jaarlijks de kleurvoorspelling uit en zoals gebruikelijk werd één kleur verwacht. De kleuren zijn het tegenovergestelde van elkaar. Hierdoor ontstaat er een mooie combinatie van “kracht” en “optimisme”. Er zijn namelijk twee kleuren die gekozen zijn als kleur van het jaar. Het gaat hierbij om de energieke kleur geel en de krachtige kleur grijs. Waarom er voor deze twee kleuren gekozen is, zullen we nu uitleggen. In deze blog de kleur trend van 2021!

  Kleur trend 2021
  Sunny side up

  In deze onzekere tijden kan iedereen wel een steuntje in de rug gebruiken. De eerste kleur trend 2021 staat voor vrolijkheid, energie en optimisme is natuurlijk: Geel! Daarnaast wordt men actief van de kleur geel en is het natuurlijk de kleur van de zon. Lang verhaal kort: Dit is exact wat we in deze onzekere tijden nodig hebben. Aangezien het nog even duurt voordat de zon weer langer schijnt overdag, is het van belang dat de kleur natuurlijk in het dagelijks leven in voorwerpen terugkomt. Hoe leuk is het als je het zonnetje zelf in huis kan creëren door bijvoorbeeld onze gele Trigami Hanglamp van Sabine van der Ham? Of, met de gele Twisted kandelaar van Ward Wijnant? Een ander exemplaar wat niet mag ontbreken in de kledingkast van een vrouw is natuurlijk de gele Lunch Break Schoudertas van Keechie die je overal mee naartoe kan nemen. 

  Shades of grey

  Een kleur die je altijd in zowel het interieur als de kledingkast kan verwerken is natuurlijk: Grijs! Grijs staat voor stabiliteit, elegantie en geborgenheid. Grijs straalt kracht uit en is de kleur van het veranderlijke, zoals mist, rook en wolken. Kracht zorgt voor houvast en zeker in deze onzekere tijden is dat onmisbaar, kleur trend 2021.  Om ervoor te zorgen dat je deze kleur kan verwerken in je dagelijks leven, hebben wij een paar onmisbare artikelen voor je op een rijtje gezet. Denk bijvoorbeeld aan het Bijzetvarken van Diederik Dam en Timo Keultjes, of de Vanishing Point Ketting dat zich kenmerkt door een bijzonder perspectief. 

  Balance is more 

  Ook de verffabrikanten Histor en Flexa gooien hun voorspellingen erop los. Beide doen zij een andere voorspelling dan Plantone en kiezen zij voor elk een andere kleurtrend voor 2021, maar beide kleuren komen zeker bij elkaar in de buurt. 

  Histor definieert hun kleur ‘Transcend’ als kleur voor 2021. Dit is een warme, rustgevende bruintint en zit een beetje tussen nostalgisch en gezellig in. Volgens de experts is deze kleur mooi te combineren met wit of warme grijstinten. Heb je inspiratie nodig voor exemplaren die hieraan voldoen? Denk dan bijvoorbeeld aan de Tektonische Vazen van Charlotte Landsheer. 

  Flexa definieert hun kleur ‘Brave Gound’ als kleur trend 2021. Het is zoals ‘Transcend’ een warme, natuurlijke bruintint. Het zorgt voor balans in elke kamer. Hun voorspelling weerspiegelt de sfeer van dit moment: we bekijken allemaal opnieuw wat er echt toe doet in ons leven. Om veranderingen te omarmen is moed noodzakelijk en onze huizen bieden hierbij een solide en ondersteunende basis voor creativiteit. Met deze kleur kan je veel kanten op, zo is het mooi te combineren met opvallende kleuren zoals roze en rood. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Dance Tafeltje van Ignore. Daarnaast is het ook te combineren met groenen en blauwen. Hierbij zal het Delfts blauw assortiment het goed doen. 

  Wij van Holland Design & Gifts hebben natuurlijk een mooi assortiment Delfts blauw artikelen. Ben je benieuwd naar ons assortiment? Neem dan een kijkje op shop.holland.com