Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Wil jij je moeder verrassen? Kijk eens naar onze moederdag cadeau tips!

  Moederdag cadeau tips: Cadeau voor jouw moeder, jouw mama, voor Moederdag koop je bij Holland Design & Gifts, jouw webwinkel voor Dutch Design

  Moederdag cadeau tips, waarom we die geven? Binnenkort is het de tweede zondag van mei en dat betekent: Moederdag. Tenminste, in Nederland. In gezinnen die Moederdag vieren staat de dag in het teken van het verwennen van “moeder”. Ze krijgt veelal ontbijt op bed en een zelfgemaakt cadeau. Huishoudelijke taken moeten door vader en de kinderen worden verricht. Vaak hebben de jongere kinderen op school of op het kinderdagverblijf cadeaus gemaakt. Dikwijls wordt ook oma op deze dag bezocht. De handel in bloemen beleeft in de week voor Moederdag een absoluut hoogtepunt.

  Moederdag cadeau 725x484

  De historie van Moederdag

  Het vereren van moeders is een heel oude en gaat terug op de moedercultus in het klassieke Griekenland. De formele moedercultus met ceremonies voor Cybele of Rhea, de Grote Moeder der goden, werd beoefend op de ides (15e dag) van maart. Pas in het midden van 19e eeuw werd Moederdag in Amerika geïntroduceerd. De feestdag heeft zich in zijn huidige vorm vanuit de Verenigde Staten over de rest van de westerse wereld verspreid. In Nederland begon de traditie rond 1925.

  Uniek Moederdag cadeau: sjaal in Mondriaan stijl

  Heel actueel: een zijden Mondriaan sjaal van By Hendrik, genaamd ‘Buiten de lijnen’. Geïnspireerd op verschillende kunstwerken van Piet Mondriaan en nu eens niet de bekende blokken in rood, geel, blauw en wit met de zwarte belijning. Echt iets bijzonders voor Moederdag! Natuurlijk biedt Holland Design & Gifts, jouw Dutch Design webshop, ook andere mooie sjaals. De patronen variëren van grachtenpanden en Nederlandse steden tot printen geïnspireerd op schilderingen van Rembrandt, Van Gogh en Jeroen Bosch. Allemaal prachtige cadeaus!

  [product ids=”1120,271,1584,1439,508″]

  Moederdag cadeau tips: een Metalbird of een Happy Bird ketting

  Altijd een vogel in de boom met een bijzondere Metalbird, het profiel van een bekende vogel in metaal, die je zo in de stam van de boom hangt. Leuk zijn ook de 3D geprinte Happy Bird kettingen en oorbellen: een vogeltje in een kooitje in vrolijke kleuren. Ook bijzonder is de Lucis draadloze LED lamp voor binnen en buiten. Een echte sfeerbrenger!

  [product ids=”1628,1627,1626,1502,1461″]

  Origineel Moederdag cadeau: een koperen kaasfondue

  Gezellig met z’n allen fonduen met de nieuwe stijlvolle koperen fonduepan van Boska. Ook origineel en een heel betaalbaar cadeau is het Amsterdamse Piepei – een leuke eierwekker die met Hollandse melodietjes aangeeft wanneer je ei perfect is. Het Piepei is er ook in een Delfts blauwe uitvoering.

  [product ids=”1655,1654,1562″]