Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Rijksmuseum verwacht kwab: ontdek deze kunststijl aankomende zomer!

  Rijksmuseum tentoonstelling van de 'Kwab' kunststijl, Holland Design & Gifts. Fotografie: Holland.com ©

  De kwab stijl: misschien heb je er nog nooit van gehoord, misschien ook wel… Maar de kwabstijl is de belangrijkste en meest sensationele bijdrage die Nederland heeft geleverd aan de ontwikkeling van de decoratieve kunsten in Europa. En misschien heb jij deze kwab stijl ook wel in je interieur zitten. Tot 18 september kun je deze bijzondere kunststijl bewonderen in het Rijksmuseum! Wil jij hierover meer te weten komen hierover? Lees dan snel verder…

  Rijksmuseum tentoonstelling van de 'Kwab' kunststijl, Holland Design & Gifts. Fotografie: Holland.com ©

  Rijksmuseum tentoonstelling van de ‘Kwab’ kunststijl, Holland Design & Gifts. Fotografie: Holland.com ©

  Dutch Design in het Rijksmuseum

  Het Rijksmuseum presenteert de komende maanden ruim honderd kunstwerken van Dutch Design uit de Gouden Eeuw. Kannen, schalen, meubels en schilderijlijsten waren de chicste items van het interieur toen de kwabstijl zich ontwikkelde. Onder andere kunstenaar Rembrandt en meubelmaker Herman Doomer werden geïnspireerd door deze kunstvorm.
  Ben jij ook benieuwd naar wat deze stijl allemaal voor schoons heeft gebracht aan Nederland, kom dan deze tentoonstelling bewonderen in het Rijksmuseum!

  [product ids=”1623,1622,1445,1202″]

  Een eigen stijl in huis

  Vloeiende contouren, grillige lichaamsvormen en fantasiewezens… Het heeft een zeer bijzondere eigen stijl. Zelfs in huis kan je je interieur verrijken met de kwabstijl. Na een bezoek aan het Rijksmuseum ben je hoogstwaarschijnlijk ook fan geworden.

  Deze Long Legs kandelaars van Jasmin Djerzic doen je denken aan vogels, maar zijn vooral een mooie eyecatcher voor op tafel. Ook deze kaarsenhouder van Pols Potten heeft wat weg van de bijzondere kwab stijl. Geïnspireerd op de originele aanblik van druipende kaarsen ontwierp designer Pascal Smeelik deze Drip kaarsenstandaard. Pols Potten heeft nog meer Dutch design items, neem bijvoorbeeld de kandelaar die ontworpen is door Studio PP. Deze dynamische, boogvormige Twiggy kandelaar siert de tafel met haar prachtige organische vormen en neutrale zilveren kleur.

  Ook voor in de keuken heeft Holland Design & Gifts hét Dutch Design om van jouw keuken een fijne plek te maken. Dit Tool Links ophangsysteem van Royal VKB is een echte must-have voor iedere keuken. Franke Elshout heeft van dit ontwerp een decoratieve vorm gemaakt.
  Welk Dutch Design je ook kiest, het moet natuurlijk bij jouw interieur passen. Kijk daarom op onze webshop voor het gehele assortiment van Holland Design & Gifts.
  Of wil jij meer weten over de tentoonstelling in het Rijksmuseum? Klik dan hier.
  [product ids=”1480,693,691,1084,1847″]