Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Fair Trade Design bij Holland Design & Gifts

  Holland Design & Gifts is geïnspireerd door Fair Trade Design

  Morgen is het Fair Trade Day. Daarop wordt gevierd en bewust zijn gecreëerd voor eerlijke handel. Holland Design & Gifts werk samen met Fair Trade producenten. Het Dutch Design wordt bedacht in Nederland maar geproduceerd in het buitenland. Zo wordt er in minder rijke maar sterke ambachtslanden het Fair Trade Design geproduceerd.

  Holland Design & Gifts is geïnspireerd door Fair Trade Design

  Fair Trade Design

  Holland Design & Gifts verkoop producten van onder andere Fair Trade Original. Fair Trade Original is een Nederlands merk voor geschenken en woonaccessoires uit ontwikkelingslanden. Met aantrekkelijke Fair Trade Design producten investeert Fair Trade Original in een duurzame toekomst.

  Piet Hein Eek & FairForward

  Piet Hein Eek is de samenwerking aangegaan met de Vietnamese pottenbakkers van FairForward. FairForward ontwerpt fair trade geschenken en woonaccessoires en Piet Hein Eek heeft een vaas ontworpen die gemaakt wordt door de Vietnamese pottenbakkers op een traditionele manier maar met een moderne twist. Kijkende vanuit Fair Trade krijgen de Vietnamese Pottenbakkers voldoende betaald om ervan te kunnen leven. Zo wordt Dutch Fair Trade Design gemaakt wat bijdraagt aan de wereld van de toekomst.

  Tiny Miracles Foundation

  Pepe Heykoop ontwerpt producten die vaak gerecycled zijn hierbij legt hij de link tussen kunst en design. Hij werd wereldwijd bekend met de Paper Vase Cover. Deze vaas wordt gemaakt in zijn atelier in India door honderd vrouwen die in zijn werkplaats in Mumbai werken. Samen met zijn nichtje Laurien Meuter heeft hij daar de Tiny Miracles Foundation opgericht. Het doel is om een community van 700 mensen binnen 10 jaar uit de armoede te helpen. Pepe Heykoop maakt de wereld een stukje beter met Fair Trade Design.

  wOrk

  Het merk wOrk is een samenwerking van de Nederlandse keramiek specialist Olav Slingerland en Chinese designer Zhu Xiaojie. Olav Slingerland leerde van Zhu Xiaojie de fijne kneepjes van het vak. Samen richten ze wOrk op om nieuw leven in het ambacht van keramiek te blazen. De producten zoals de porseleinen hangers ‘Spoon’ en ‘Cup’ zijn van hoge kwaliteit en worden op een eerlijke manier gemaakt.

  [product ids=’’,1187,303,320,1191’’]