Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Geschikt cadeau vind je met symboliek!

  Een geschikt cadeau met symbolische waarde

  Een geschikt cadeau vinden voor een man, voor familie of voor vrienden is al een hele uitdaging, maar voor collega’s, die je niet zo heel goed kent is het soms echt lastig. Wij bij Holland Design & Gifts verplaatsen ons regelmatig in de schoenen van de gever en zoeken altijd naar een geschikt cadeau, naar een echte wannahaves met een verhaal. Wij denken bijvoorbeeld dat symboliek waarde geeft aan een geschikt cadeau.

  Op zoek naar een geschikt cadeau? Geef iets met symbolische waarde

  Zonnebloemen staan voor toewijding

  Symboliek = betekenis & betekenis = geschikt cadeau

  Cadeautjes, die een symbolische waarde hebben vertellen natuurlijk uit zichzelf een verhaal. Dan is het wel handig als je dat verhaal kent. En van een heleboel symboliek is niet bij iedereen bekend wat het betekent. Daarom helpen we je hier op weg.

  De symboliek van kraanvogels

  De kraanvogel wordt in heel veel verschillende religies en landen gezien als een bijzondere vogel met een bijzondere betekenis. In Japan beschouwen ze de kraanvogel als geluksbrenger en staat de vogel symbool voor een lang leven. Als iemand, volgens de traditie, 1000 origami-kraanvogels vouwt zal zijn wens tot gezondheid in vervulling gaan. In China wordt de kraanvogel gezien als boodschappers van wijsheid want de legendarische Taoïstische wijsheden die werden vervoerd op de rug van een kraanvogel. En in het Christendom is de kraanvogel het symbool van waakzaamheid. De vazen van Piet Hein Eek met de kraanvogels erop gedrukt zijn daarmee een heel geschikt cadeau als je iemand geluk en een lang leven gunt.

  Korenaren voor hoop op een leven na de dood

  Met korenaren wordt de halm van het graan zoals tarwe, rogge of gerst bedoeld. Al eeuwenlang staat de korenaar voor de hoop op een leven na de dood. De oude egyptenaren gaven de overleden koningen een bakje met graan mee in het graf. En er zijn meer mooie verhalen over de symboliek van de korenaar.
  Al met al wordt de korenaar in allerlei gebruiken gezien als belangrijk voorbeeld van de overwinning op de dood en boezemt het hoop in. Ook Vincent van Gogh liet zich regelmatig inspireren door graan in zijn vele werken.

  De 3 vrienden van de winter; De Den, Bamboe en Pruimenboom

  Naast de Pruimenboom en de Den is de Bamboe onderdeel van een motief dat sinds de 13e eeuw veel is gebruikt in de schilderkunst. Deze altijdgroene plant en bomen behouden ook in de winter hun kleur en pracht en staan daarom symbool voor standvastigheid, doorzettingsvermogen en veerkracht. De Bamboe stond ook voor flexibiliteit en ruimdenkendheid volgens de Chinezen.

  De tulp

  Het Nationale symbool ‘De Tulp’ is eigenlijk afkomstig is uit het Ottomaanse rijk, maar dat weet niet iedereen. De naam Tulp is namelijk afgeleidt door de Europeanen van het Perzische woord dat tulband betekende. De Ottomanen droegen namelijk tulbanden met tulpen er op. De tulp staat voor de meeste mensen voor ‘perfecte liefde’. In de Victoriaanse tijd reageerde de ontvanger van rode tulpen door de bloemen aan te pakken met de rechterhand of met de linkerhand. Wanneer de ontvanger de rode tulpen ontving met de rechterhand, liet de ontvanger hiermee zien dat de gevoelens wederzijds waren. Het ontvangen met de linkerhand liet echter zien dat de gevoelens niet wederzijds waren.

  De Zonnebloem voor toewijding

  Geef je een cadeau met zonnebloemen, dan toon je toewijding. De Zonnebloem ontleend deze betekenis aan de Griekse mythe, waarin Clytia wegkwijnt van liefde voor de zonnegod Apollo, die haar liefde niet beantwoordt. Zonnebloemen zijn bloemen, die hun bloemenhart altijd naar de zon richten. Een prachtig symbool op een geschikt cadeau over toewijding.

  Er zijn natuurlijk nog veel meer beelden met een symbolische waarde, dus wordt vervolgd.

  [product ids=”1188,500,1191,1749″]