Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Design aspect van eten

  Het Design Museum Den Bosch staat niet alleen bekend om de unieke collectie keramiek en sieraden. De spraakmakende tentoonstellingen van hedendaagse kunst en design presenteren bijzondere werken en thema’s. Tot 28 oktober is de tentoonstelling Food is fictie te zien. Deze tentoonstelling zet je aan het denken over eten en het fictieve aspect ervan!

  Food is fictie

  Design Museum Den Bosch – Food is fictie – Japanese fake food

  De uitspraak ‘het oog wil ook wat’ speelt een belangrijke rol in Food is fictie. In groeiende mate laten we ons verleiden door aantrekkelijke ontwerpen, beelden en lekkere verhalen. Niet alleen de smaak van voedsel, maar vooral de vormgeving bepaalt of we iets lekker vinden. Op een interactieve manier laat Food is fictie ons zien hoe de presentatie van voedsel meespeelt in onze keuzes.

  Het komt erop neer dat design zelfs in dit aspect van ons leven een grote rol speelt. Goed nieuws voor ons! Holland Design & Gifts kan zich helemaal vinden in ‘het oog wil ook wat’. Vooral als het om de presentatie van lekker eten gaat.

  Waar word je nou vrolijker van dan elke ochtend je ontbijt eten van een broodplankje van Plint? Plint probeert met haar design een groot publiek in contact te brengen met poëzie en beeldende kunst. Gedichten van bekenden en minder bekende Nederlandse dichters zijn verwerkt in allerlei producten. Met het beukenhouten broodplankje met een gedichtje van Kreek Daey Ouwens begin je elke dag goed.

  Ook het label Hollandsche Waaren van Anne-Marie Jetten maakt producten waar je vrolijk van wordt. De producten zijn ontworpen met een knipoog naar symbolen waar Nederland bekend om staat. Zoals een schaal met een miniatuur molentje. Het molentje heeft draaiende wieken en staat als het ware in het water. Of de Speculaas Schaal die oerhollandse gezelligheid uitstraalt. In deze schaal is het iconische speculaas motief in reliëf bedrukt.

  [product ids=”283,1371,1425″]