Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Mondriaan, Van Doesburg en andere museum tips op een rijtje!

  Museum tips: Museum Dr8888: Van Doesburg-Rinsemahuis

  Holland Design & Gifts, jouw webshop voor Dutch Design, brengt regelmatig museum tips speciaal voor jou! Deze keer tippen wij De ontdekking van Mondriaan in het Gemeentemuseum Den Haag en Van Doesburg in Museum Dr8888. Of grijp de laatste kans om De laatste avant-garde in het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch te bezoeken!


  Museum tips: Museum Dr8888 Van Doesburg-Rinsemahuis 725x484

  De ontdekking van Mondriaan en andere Museum Tips

  Vanaf 3 juni toont Gemeentemuseum Den Haag De ontdekking van Mondriaan. Het Gemeentemuseum neemt bezoekers mee op reis langs metropolen Parijs, Londen, New York en Amsterdam. Deze steden boden Mondriaan de ruimte om ontdekkingen te doen. Deze ontdekkingen veranderden kunst voorgoed. Met deze tijdreis blikt het Gemeentemuseum terug op het baanbrekende leven van Mondriaan. Deze tentoonstelling toont voor het eerst de volledige collectie van het Gemeentemuseum. Met 300 werken is dit de grootste Mondriaan collectie ter wereld.

  Museum Dr8888: De Stijl in Drachten: Theo van Doesburg, kleur in architectuur

  Museum Dr8888 toont De Stijl in Drachten: Theo van Doesburg, kleur in architectuur. Theo van Doesburg, architect en schilder, is de grondlegger en oprichter van De Stijl. De bijzondere vriendschap tussen Van Doesburg en de twee Rinsema broers brengt hem naar Drachten. Gebroeders Rinsema, twee autodidacten, vullen elkaar aan: de één is dichter en de ander schilder. Door deze vriendschap komt Van Doesburg in contact met de gemeente-architect van Drachten.

  De gemeente-architect vraagt hem een kleurontwerp te maken voor 16 woningen. De Papegaaienbuurt wordt door Van Doesburgs kleuradvies flink opgefleurd. Ook de glas-in-loodramen van de Rijkslandbouwwinterschool en de Christelijk ULO zijn van zijn hand. Werk van Van Doesburg is al gepresenteerd op exposities in het Tate Modern, Londen, en Centre Pompidou, Parijs. Nu staan voor het eerst Van Doesburg en gebroeders Rinsema samen bij elkaar. Onze museum tips: Deze prachtige tentoonstelling in Museum Dr8888 is nog tot 25 juni 2017 te bewonderen.

  Van Doesburg-Rinsemahuis in Papegaaienbuurt

  Vanaf 1 juni stelt Museum Dr8888 het Van Doesburg-Rinsemahuis open. Dit De Stijl icoon is Van Doesburg’s eerste grote architectuuropdracht. Op tekeningen heeft Van Doesburg zijn kleurontwerpen en ideeën vastgelegd. Destijds deden de “pittige” blauwe, rode en gele kleuren veel stof opwaaien. In 1922, slechts twee jaar na de realisatie, werden de raamkozijnen al overgeschilderd. Nu – na 66 jaar – zijn de kleurontwerpen van Van Doesburg weer te vinden op de raamkozijnen van de woningen. Twee keer per week kun je met een stadswandeling de museumwoning bezoeken. Tot nu toe is alleen de voorkamer volledig gerestaureerd. Dit is nu al een waar De Stijl kunstwerk. Met een virtual reality-bril ervaar je hoe de rest van de museumwoning eruit zal zien na restauratie. Het Van Doesburg-Rinsemahuis bevat veel meubelontwerpen van Van Doesburg en Rinsema.

  Italiaans design in het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch

  Als echte designliefhebbers zijn we gek op Dutch design. Echter heeft Italiaans design na deze tentoonstelling ons hart ook veroverd. Daarom deze museum tips: De laatste avant-garde. Radicaal design in Italië 1966 – 1988 is het eerste Nederlandse overzicht van revolutionaire Italiaanse ontwerpers. Deze generatie ontwerpers ontwikkelde in de jaren zestig, zeventig en tachtig een nieuwe visie op vormgeving. Ook collectieven presenteerden utopische ontwerpen en installaties. Het verschil tussen hedendaagse vormgeving en deze kunst is verrassend klein. Deze werken intrigeren en inspireren veel museumbezoekers en ontwerpers nog steeds. De laatste avant-garde. Radicaal design in Italië 1966 – 1988 is tot 11 juni 2017 te zien in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch.

  Zoek hier jouw Mondriaan items!

  Pssst…. de Mondriaan vaas hebben wij gespot in de museumshop van MoMA New York. Wil jij ‘m ook? Wij verkopen hem in onze webshop!

  [product ids=”1688,1662,1649,1650″]