Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Must see: graphic design bij ‘Graphic Matters’ in Breda!

  Must see: graphic design bij ‘Graphic Matters’ in Breda! Blog van Holland Design & Gifts https://shop.holland.com

  Holland Design & Gifts, dé webshop voor souvenirs, cadeaus en relatiegeschenken, brengt regelmatig tips op het gebied van Dutch Design. Deze keer tippen wij ‘Graphic Matters’ in Breda, het voormalig genoemde ‘Graphic Design Festival Breda’. Dus blok ergens een plekje in je agenda tussen 22 september en 22 oktober voor de gaafste exposities, talkshows, workshops en rondleidingen. Ook zijn hier verrassende ontmoetingen omtrent graphic design. Wij zijn er in ieder geval bij! Zien we jou daar?

  Must see: graphic design bij ‘Graphic Matters’ in Breda! Blog van Holland Design & Gifts https://shop.holland.comBenieuwd naar het verhaal achter dit graphic design ‘Dreaming of Mass behavior’? Lees hier meer.

  200 designers, 9 outdoor interventies en 6 indoor exhibities. Dit festival beloofd groots te worden. Tijdens dit evenement laten zowel jonge als bekende ontwerpers je op een andere manier naar de wereld kijken. De zesde editie van dit spectaculaire evenement kent als thema ‘visual stories you care about’.

  Het evenement heeft als doel hedendaags grafisch ontwerp in een maatschappelijke en technologische context uit te lichten. Dit festival vervult tevens een educatief aspect. Door middel van verschillende rondleidingen en workshops laat Graphic Matters namelijk jongeren en kinderen kennismaken met graphic design. Vaardigheden anno 2017, zoals oplossingsgerichtheid, kritisch en creatief denken en samenwerken worden hierbij beoefend.

   Klik voor het gehele programma hier!

  Van ‘Graphic Design Festival’ naar ‘Graphic Matters’

  Sinds 2008 is er veel geëxperimenteerd met dit festival wat betreft vorm en inhoud. Om deze reden waren de vijf voorgaande edities dan ook actueel, flexibel, en veelzijdig van aard. Hierdoor ontstond een zogenaamde spinnoff in de vorm van lokale, nationale en internationale projecten. Maar het festival kreeg steeds meer aandacht. Om deze spin-off een professionele richting op te duwen en efficiënter te maken, heeft er een herpositionering plaats gevonden met onder andere een korte, maar krachtige internationale naam die de waarde van grafisch ontwerp in onze maatschappij benadrukt – want ‘Graphic Matters’.

  Ook heeft er een verandering plaatsgevonden wat betreft de locatie van het festival. Voorheen waren de exposities en presentaties van het festival verspreid over meerdere plekken in Breda. Maar dit jaar richt de organisatie zich op één locatie. De activiteiten zullen plaatsvinden in en rondom het voormalig Breda’s Museum aan de Parade 12-14.

  Speak up!

  Graphic Matters organiseerde ook dit jaar weer een posterwedstrijd. Je zult het nooit geloven, maar er zijn maar liefst 2561 posters toegestuurd door ontwerpers uit 91 verschillende landen – van een beginnend student tot een professioneel grafisch ontwerper. Een recordaantal! Na lang wikken en wegen selecteerde de jury 60 posters die worden tentoongesteld tijdens Graphic Matters.

  Met het thema ‘Speak Up’ werden de ontwerpers dit jaar uitgedaagd om in te spelen op persoonlijke of maatschappelijke onderwerpen. Veel inzendingen hadden dan ook betrekking op onderwerpen zoals mensenrechten, privacy, klimaatveranderingen of de Amerikaans president Trump. Wil je in de sferen komen van Graphic Matters? Kijk dan snel deze video.

  Wanneer ‘Graphic Matters’ eindigt, start de Dutch Design Week (DDW). Lees meer over de vooruitblik van deze enerverende week vol Dutch Design. Ook schreven wij over de Dutch Design Awards 2017 – de uitreiking van de ‘Best Client Award’, lees hier snel meer.

  Holland Design & Gifts heeft veel items met graphic design!

  [product ids=”1419,1136,1422,222″]