Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

    Naam


    E-mail adres

    Nieuwsbrief

    Tulpenmanie op de Dam

    Holland Design & Gifts wenst je een fijne Nationale Tulpendag 2020!

    De uit Turkije afkomstige bloem die in de 16e eeuw in de Nederlanden werd geïntroduceerd. Een enigszins waardige Nederlander weet dan uiteraard dat we het over de tulp hebben. Deze oer-Hollandse bloem heeft een speciaal erkende dag waarbij de start van het (snij)tulpenseizoen wordt gevierd. Op 18 januari is de Nationale Tulpendag 2020 waarbij je zelfs je eigen tulpen kunt plukken! Meer informatie over deze speciale dag lees je in deze unieke tulpenblog.

    Holland Design & Gifts wenst je een fijne Nationale Tulpendag 2020!

    Holland Design & Gifts wenst je een fijne Nationale Tulpendag 2020!

    Stukje tulpenopvoeding

    Allereerst werd de tulp in de vijftiende eeuw voor het eerst gevonden in de gebieden rond de Middellandse Zee. Ze werden voor het eerst geteeld en gekweekt voor Turkse paleizen en waren ontzettend zeldzaam en waardevol. Omdat de tulpen ook erg veel leken op de oorspronkelijke tulband is de naam van de tulp afgeleid van het Perzische woord “tulipan” dat tulband betekent. De tulp kwam in Nederland door een geschenk van Turkije en in de 17e eeuw barstte de tulpengekte los. In die tijd had één tulpenbol de waarde van een Amsterdams grachtenpand.

     

    Make-A-Wish

    Dit jaar krijgen drie wenskinderen van Make-A-Wish Nederland een bijzondere verrassing: ze worden tulpenprinses. Zij zullen de opening van de pluktuin doen dat plaatsvindt voor het Koninklijk Paleis op de Dam.

     

    Nationale Tulpendag 2020

    Om 13:00 uur gaat de tulpenpluktuin op de Dam open waarbij je je eigen bosje tulpen kan plukken. Bij de ingang krijg je een tasje waar precies 20 tulpen in passen en je ze in kan doen, het is dan ook niet toegestaan om je eigen tasje mee te nemen. Ook moet je je aansluiten in de rij om de tulpen te plukken, want op is op. Wel word je vermaakt door een gezellig bandje tijdens het wachten.

     

    Hebben we je met de blog besmet met tulpenmanie? Kijk dan op deze site voor meer informatie over deze bijzondere dag. Op de webshop van Holland Design & Gifts bieden wij ook veel mooie producten aan voor de tulpenfans!

     

    [product ids=”2142,2384,2165,1907″]