Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

    Naam


    E-mail adres

    Nieuwsbrief

    Kerst begint met het gezellige kaarslicht in Gouda

    Holland Design & Gifts adviseert Gouda bij Kaarslicht!
    Holland Design & Gifts adviseert Gouda bij Kaarslicht!

    Holland Design & Gifts adviseert Gouda bij Kaarslicht!

    Ook al is het vandaag de verjaardag van onze goedheiligman, Holland Design & Gifts wil iedereen toch al even de kerstsferen laten omarmen. Want Kerstmis komt eraan! En als je dat nou al meteen goed wil beleven is op 13 december de 64e editie van Gouda bij kaarslicht. Dit is een dag met veel hoogtepunten in muziek, theater, cultuur en entertainment. Weet je weinig over Gouda, laat staan Gouda bij kaarslicht? Dan is dit het moment om hier meer over te weten te komen via deze blog.

     

    Waarom Gouda bij Kaarslicht?

    De vraag is natuurlijk waarom het Gouda bij Kaarslicht heet. De reden hiervoor is dat als het donker wordt in de middeleeuwse straten van Gouda, er geen lichten aan gaan maar louter kaarsen aangestoken worden. Een prachtig en gezellig beeld dus! Het hoogtepunt van de dag vindt van 19.00 tot 20.00 uur plaats op de Markt bij het door kaarsen verlichte, Middeleeuwse stadhuis. De burgemeester leest hier dan het kerstverhaal voor. Ook worden de lichtjes in de enorme kerstboom op de Markt ontstoken en de inwoners van de stad zingen mee met de kerstliederen. Een eeuwenoude traditie!

     

    Themaroutes

    Als je keuzestress hebt over wat je allemaal wil bezoeken tijdens Gouda bij Kaarslicht zijn er themaroutes. Stichting Gouda bij Kaarslicht en de gemeente Gouda hebben vijf verschillende routes uitgestippeld. Deze hebben allemaal hun eigen kleuren en thema’s en zijn gemarkeerd door de hele stad. Dit jaar is er ook een nieuwe themaroute bijgekomen; Gouda Gastvrij. Hier zal je langs prachtige plekken in de oude stad lopen en zullen er bijzondere optredens op deze route plaatsvinden.

     

    Hapje eten

    Na het opnemen van al die enerverende indrukken moet het lichaam natuurlijk even opladen. Dat kan goed met alle leuke eetplekjes in Gouda. In het historische centrum zijn ongeveer 40-50 restaurantjes te vinden om tijdens deze verlichte dagen ook nog een lekker hapje te eten. Ook zijn er verschillende marktkraampjes op straat te vinden waar je iets kunt eten.

     

    Ga jij ook al de eerste kerstsferen proeven in de mooie stad Gouda? Misschien ligt Gouda wel een beetje iets te ver voor jou of ben je bang dat je kleding in de fik vliegt van de kaarsen. Dan kan je ook altijd de mooie kerstgevoelens opdoen door op onze webshop te kijken voor cadeautjes voor je geliefden!

     

    [product ids=”2374,1933,2384,1931″]