Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  De Nederlandse eettradities in een notendop

  Holland Design & Gifts zet de meest Nederlandse eettradities op een rijtje!
  Nederlandse eettradities

  Nederland staat niet bekend om de meest culinaire keuken in de wereld. Wel hebben we enorm veel typisch Nederlandse gerechten en unieke lekkernijen die nergens anders in de wereld te verkrijgen zijn. Misschien ben je wel net in Nederland komen wonen, of weet je niet wat je als echte ras Nederlander op tafel moet zetten of meenemen voor buitenlandse vrienden of familie. Lees dan snel deze blog met de meest Nederlandse eettradities!

  Holland Design & Gifts zet de meest Nederlandse eettradities op een rijtje!

  Holland Design & Gifts zet de meest Nederlandse eettradities op een rijtje!

  Bitterballen

  Vaak als Nederlanders een tijdje in het buitenland zijn, is hetgeen dat zij het meest missen bij de borrel en dat biertje, de bitterballen. Dit kleine, gefrituurde, ronde vleesballetje is erg populair in de kroeg of in de snackbar. Hij komt aan zijn naam omdat bitterballen vroeger gegeten werden bij een bittertje. Dit is een sterk alcoholisch kruidendrankje.

   

  Haring

  Deze Nederlandse eettraditie wordt misschien wel gezien als de meest onsmakelijke of vreemde eetgewoonte door buitenlanders. Als de Nederlanders een rauwe vis bij de staart grijpen en hem van bovenaf in hun mond laten glijden, zie je de haren van aanschouwende buitenlanders rechtop staan. De Hollandse Nieuwe zijn wereldwijd beroemd en erg lekker met rauwe uiensnippers.

   

  Stamppot

  Een erg traditioneel gerecht dat voornamelijk ’s winters gegeten wordt is de stamppot. Lange tijd, tot in de twintigste eeuw, werd stamppot bereid tijdens de oogstmaanden (eind juli tot begin oktober). Dan hadden arbeiders veel energie nodig om het zware werk te kunnen verrichten omdat ze lange dagen maakten op het land. Met een kuiltje van jus in de aardappelen en groenten afgemaakt met een rookworst, heb jij energie voor tien.

   

  Drop

  Ook iets dat Nederlanders vaak missen als ze langere tijd in het buitenland zijn is drop. De drop die wij kennen is namelijk nergens anders in het buitenland te verkrijgen. Het is gemaakt van het wortelsap van de zoethoutplant Glycyrrhiza glabra. Het gevaarlijk om eraan te beginnen, want wat zijn die salmiakrondo’s, boerderijdrop, katjes, dubbelzoute drop of trekdrop toch verslavend.

   

  Als je al je Nederlandse lekkernijen nou extra mooi wil serveren, zou servies van echte Nederlandse designer natuurlijk het einde zijn. Dat kan met de producten van Holland Design & Gifts! Kijk snel op de site voor al het moois zodat iedereen nog meer kan genieten van jouw eigen oer-Hollandse gerechten en lekkernijen.

   

  [product ids=”2362,1444,1371,1250″]