Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Alles wat jij moet weten over je kopje koffie

  Nederland is een van de landen waar per persoon de meeste koffie gedronken wordt. Maar liefst 80% van alle Nederlanders drinkt regelmatig koffie, dit is namelijk 2,4 kopjes per persoon per dag. Er zijn dan die dagen dat je het gewoon heel hard nodig hebt, dan kan je wel de hele dag koffiedrinken voor wat energie. Maar wist je dat koffie het meest effectief werkt tussen 9:30 en 11:30 uur? Meer weetjes over koffie en mooie bijpassende producten? Neem er een lekker kopje koffie bij en geniet van deze blog.

  Weetjes over jouw dagelijkse kopje koffie van Holland Design & Gifts.

  Weetjes over jouw dagelijkse kopje koffie van Holland Design & Gifts.

  Dansende geiten

  Volgens het verhaal is de koffie ontdekt door een Ethiopische herder in de 19e eeuw. Hij merkte namelijk dat zijn geiten veel energieker werden en zelfs gingen dansen na het eten van rode bessen. Dit was namelijk de koffiebes. Koffiebonen zijn namelijk geen bonen, maar de pitten van deze rode vrucht. De Arabische handelaren ontdekten de drank en namen het mee naar Afrika. Daar werd de drank ‘qahwa’ genoemd, oftewel ‘dat wat slaap tegenhoudt’.

  [product ids=”501,502,503″]

  Duurste kopje koffie

  Om af te trappen met een beetje een onsmakelijk weetje; de duurste koffie wordt gemaakt van de uitwerpselen van de Thaise olifant en kost 45 euro per kopje. Deze koffie heet Black Ivory. Ook de koffie Luwak is niet goedkoop en wordt ook op een bijzondere manier gemaakt. De koffiebonen worden eerst gevoerd aan de civetkat en daarna weer uit de ontlasting gefilterd. Blijkbaar zorgen de processen in het lichaam van deze kat voor een hele speciale smaak.

  [product ids=”1724,1751,1422,562″]

   

  Ochtend bakkie pleuâh

  Behalve dat koffie het meest effectief werkt tussen 9:30 en 11:30 uur, denken veel mensen dat ze niet zonder hun standaard kopje koffie in de ochtend kunnen. Echter kan het lichaam dit wel. In de ochtend wordt namelijk het hormoon cortisol aangemaakt, wat ervoor zorgt dat wel vanuit onszelf wakker en alert worden. Dus voor de ‘verslaafden’ onder ons, zou je dit bakkie pleuâh ook kunnen vervangen voor een cafeïnevrije versie.

  [product ids=”2383,1088″]

   

  Heb je nou nog meer zin gekregen in koffie? Dan is het nog leuker om dat te drinken in betaalbare designer kopjes voor de koffie. Kijk snel verder op de site.