Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Nederland kaasland: De allerlekkerste kaas!

  Holland Design & Gifts is trots op Nederland kaasland!

  Het is over de hele wereld bekend, Nederland kaasland. Nederlanders zijn gek op het gele goud. We eten maar liefst zo’n 14,3 kilo kaas per persoon per jaar. Nederland groeide uit tot de grootste kaas exporteur van de wereld. In deze blog een korte beschrijving van de geschiedenis van kaas in Nederland.

  Holland Design & Gifts is trots op Nederland kaasland!

  Geschiedenis van Kaas

  Kaas wordt al zo’n 3000 jaar gemaakt. Volgens Britse onderzoekers stamt het maken van kaas uit de Zwitserse alpen. De oudste bewijzen van kaasbereiding in Nederland stammen pas uit 800 v. Chr. Toch is Nederland het land geworden dat de lekkerste harde kaas maakt en het meeste exporteert.

  Van koe naar kaas

  In de middeleeuwen kwam de productie van kaas in Nederland pas echt op gang. De natte bodem in Nederland was zeer geschikt om koeien op te houden en met de productie van grote hoeveelheden koemelk begon ook het maken van kaas. Voornamelijk in Noord-Holland, Zuid-Holland en Friesland werd kaas gemaakt. Later kregen verschillende steden weegrechten en hadden een waaghuis. In het waaghuis in de stad werden de kazen gewogen. Er is in de buurt van het waaghuis meestal ook een kaasmarkt, waar de gewogen kaas direct werd verkocht. Nog steeds zijn de kaasmarkten in Nederland drukbezochte evenementen.

  Nederland kaasland

  Op een bepaald moment ontwikkelden Nederlandse kaasmakers een goed houdbare variant van kaas. Met deze kaas ging de kaasexport in de lift tijdens de Gouden Eeuw. Zo werd Gouda kaas en Edammer kaas wereldwijd bekend. Tegenwoordig zijn Nederlandse boeren langzaam overgestapt van kaasproductie op de boerderij naar kaasproductie in zuivelfabrieken. Nederland is en blijft de grootste kaasmaker van Europa met het produceren van bijna 650 miljoen kilo kaas per jaar. Daarmee kunnen we toch echt met trots zeggen: Nederland kaasland!

  Kaas producten bij Holland Design & Gifts

  [product ids=’’,1567,1562,1385,425’’]

  Neem eens een kijkje op de Holland Design & Gifts Pinterest voor de leukste cadeau ideeën!