Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Top 10 Huwelijkscadeaus van Dutch Designers

  Het trouwseizoen breekt weer aan. De maand april is in Nederland een van de favoriete maanden om te trouwen. Maar ook mei en september zijn populair. Deze maanden is er vaker kans op mooi weer en plannen minder mensen hun vakantie. Er wordt ook weer nagedacht over toepasselijke huwelijkscadeaus.

  Holland Design & Gifts biedt inspiratie voor de leukste huwelijkscadeaus.

  Holland Design & Gifts biedt inspiratie voor de leukste huwelijkscadeaus.

  Originele huwelijkscadeaus

  Het aantal huwelijken in Nederland is al een aantal jaren stabiel. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek trouwen jaarlijks ca 65.000 Nederlanders. De traditie om elkaar het ja-woord te geven met de intentie om elkaar tot aan de dood lief te zullen hebben, blijft een bijzonder moment in ieders leven. Een levensgebeurtenis die met recht gevierd mag worden en waar een toepasselijk cadeau bij hoort. Veel paren hebben een cadeaulijst, met huwelijkscadeaus. Het is tegenwoordig niet meer zo dat men bezig is met de uitzet, maar vaak wel met samenwonen. Bij het zoeken naar huwelijksgeschenken is originaliteit vaak een criterium.

  Hoe leuk is het voor een bruidspaar dat naar het buitenland vertrekt of waarvan een partner juist wel of juist niet Nederlands is om een origineel Dutch design huwelijkscadeau te ontvangen. En het is altijd leuk om een cadeau van een Nederlandse designer cadeau te geven, want daar steekt vaak een verhaal achter.

  Top 10 Dutch design huwelijkscadeaus
  1. Borden ‘Diskus’

  Deze porseleinen borden met gekalligrafeerde uitspraken zijn niet alleen geschikt om de borrelhapjes op te presenteren, maar ook om een goed gesprek te starten. De specifieke uitvoeringen over ‘Ja zeggen’ en ‘Geluk’ zijn bovendien toepasselijk als huwelijkscadeaus.

  2. Zeeuws Mosselbestek

  Zoek je een passend cadeau voor een stel dat dol is op mosselen? Het Zeeuwse mosselbestek is dan echt een aanrader. Deze verzilverde uitvoering is een echte must-have. Het is een setje van 2 verzilverde mosselen, die het eten van mosselen met z’n tweetjes wel heel romantisch maakt. Het bestek valt misschien in de categorie ‘overbodige luxe’ maar, de ontvangers zullen zich absoluut lang herinneren van wie ze dit bijzondere cadeau gekregen hebben.

  3. Couvert ‘Dressed by Marcel Wanders’

  Een heel gebruikelijk cadeau voor de ouders van de bruid was vroeger ‘de bestekcassette’; meestal een set van 6 couverts met een mes, vork, lepel en dessertlepel. In deze oude traditie hebben wij bestek van misschien wel de bekendste Nederlandse ontwerper: Marcel Wanders. Het is een echt sieraad op tafel en je kunt dit cadeau heel goed met andere gevers delen. Bijvoorbeeld met de hele jaarclub en iedereen geeft 1 couvert.

  4. Tapas kaasfondue

  Wie kent er geen koppel dat gek is op kaas? Ook weer in de categorie ‘blijvende herinnering’ is deze kleine versie van de originele kaasfondue.  Kaasfondue wint wereldwijd aan populariteit en zo’n klein Tapas setje is heel gemakkelijk te gebruiken met z’n tweeën en wakkert de romantiek aan. Een uitstekend huwelijkscadeau dus, maar zeker ook leuk voor degenen die gaan samenwonen of een huis kopen.

  5. Puzzel snijplank

  Deze snijplank heeft de vorm van een puzzelstuk zo kunnen er verschillende aan elkaar gelegd worden. Speciaal voor een stel dat als twee puzzelstukjes op elkaar aansluit, maak je met dit praktische maar vooral ook originele cadeau een mooi gebaar en heb je meteen een aanknopingspunt voor bijvoorbeeld een speech. Ook dit cadeau is weer heel goed met een groep te geven.

  6. Spaarvarken

  Om een goede start te maken in het huwelijk is het leuk om een spaarvarken cadeau te doen. Stellen sparen namelijk samen vaak voor bijvoorbeeld een nieuw huis, kinderkamer of een verre reis en de meeste bruiloften hebben toch een flinke hap uit het budget genomen.

  7. Kussend stel Delfts blauw

  Naast de molen en de klomp is dit beeld van het kussende stel misschien wel het bekendste. Een typisch Nederlands en een leuk huwelijkscadeau aan een net getrouwd stel en bij Holland Design & Gifts hebben we ze in verschillende formaten. Van gewoon tot XXL. Het kussende paartje is ook verkrijgbaar als peper en zout stel.

  8. Vaas ‘Samenwoning’

  Als een getrouwd stel na de bruiloft gaat samenwonen is, dan doe je ze met dit huwelijksgeschenk vast een groot plezier. Met deze handgemaakte keramieken vaas geeft de ontwerper Olav Slingerland een knipoog naar huislijkheid. De twee huisjes op de rand van de vaas kruipen ogenschijnlijk naar elkaar toe. Zeer beeldend vormgegeven. Ook leuk om er direct een bloemetje bij te geven!

  9. Eindeloze vaas

  Deze vaas kan zowel rechtop als op zijn kant gebruikt worden en is in het zwart of wit verkrijgbaar. Het leuke aan deze vaas is dat ze los van elkaar er al uniek uitzien, maar aan elkaar echt spectaculair zijn in het interieur van een net getrouwd stel. Net jing en jang maar dan anders. De serie vazen is eindeloos uit te breiden, net als de eindeloos veel jaren huwelijk of de gezinsuitbreiding die je het pasgehuwde stel gunt.

  10. Wanddecoratie

  Is een koppel al druk bezig met de inrichting van hun nieuwe huis? Geef ze dan wanddecoratie van IXXI als huwelijkscadeau. Het is verkrijgbaar in verschillende soorten afbeeldingen en is makkelijk in elkaar te zetten. Bovendien wordt een IXXI schilderij als doe-het-zelf pakket in een handzame verpakking geleverd en daarmee is dit schilderij heel handzaam als cadeau en gemakkelijk te vervoeren.

  Voor meer inspirerende huwelijkscadeaus kijk ook eens op de Holland Design & Gifts Pinterest.

  [product ids=’’433,1967,563,489’’]