Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Winnaars van de Dutch Design Awards 2016

  Dutch Design Awards

  De winnaars van de Dutch Design Awards zijn afgelopen zaterdag tijdens de Dutch Design Week bekendgemaakt en uitgereikt. In zes hoofdcategorieën werden prijzen uitgereikt. En er waren speciale prijzen voor de Young Designer (jong talent), voor de Best Client (beste opdrachtgever), de Future Award (meest belovende ontwerp) en een Public Award (publieksprijs).

  Dutch Design Awards 2016

  De Young Designer Award is door Tom van Soest in de wacht gesleept. Hij nam het op tegen Marius Jopen en Sophie Hardeman. Het ontwerp van Tom van Soest werd beoordeeld ‘Met een werkwijze, die getuigt van lef en de liefdevolle aanpak van een ambachtsman’.

  De Best Client Award ging dit jaar naar Brabantia

  Zowel de Future Award als de Product Award vielen Christien Meindertsma in handen voor haar ontwerp van de FLAX Chair. De FLAX Chair is een biologisch afbreekbare stoel. Gemaakt van vlasvezels en polymelkzuur, een biologisch afbreekbare kunststof (PLA). Het materiaal is ontwikkeld in nauwe samenwerking met ENKEV (een bedrijf dat producten maakt van natuurlijke materialen). Op de website van Meindertsma lees je meer over het materiaal vlas en de verwerking tot stoel.

  We besteedden al eerder aandacht aan Christien Meindertsma. Zij ontwierp dit jaar ook al een aantrekkelijke collectie servies in Japan.

  En de Crystal Houses van MVRDV, ABT & TU Delft en Poesia kreeg de meeste stemmen van het publiek en won de publieksprijs.

  De overige Dutch Design Awards winnaars van 2016 zijn:

  – Dikke van Dale van Studio Joost Grootens (Communication)
  – Sistaaz of the Castle van Duran Lantink en Jan Hoek (Fashion)
  – Biesbosch MuseumEiland van Studio Marco Vermeulen (Habitat)
  – Designs for Flies van Frank Kolkman (Service & Systems)
  – Uruzgan’s Legacy van Specialist Operations (Design Research)

  Winnaars, van harte gefeliciteerd!