Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Nederlandse ontwerpers op de bres in Japan

  Nederlandse ontwerpers in Japan

  Nederlandse ontwerpers Scholten & Baijings helpen de aardewerkindustrie in Japan weer uit het dal. Toen de electronica industrie in de jaren 80 hoogtij vierden in het Japanse Arita, was er grote behoefte aan hotels en in die hotels was er behoefte aan serviesgoed. Door de terugval van de electronica industrie ontstond een boomerang effect. Na een periode van welvaart brak er voor de ruim 150 Japanse pottenbakkers een onzekere tijd aan.

  Nederlandse ontwerpers helpen Arita er boven op

  Ontwerpers duo Stefan Scholten & Carole Baijings werden door de Arita Trading Company gevraagd om nieuw leven te blazen in de aardewerk industrie in Arita. De Nederlandse ontwerpers bedachten een plan voor vernieuwing. Ze verzamelden een groep ontwerpers uit verschillende landen en met verschillende kwaliteiten. Deze ontwerpers koppelden ze aan verschillende Japans pottenbakkers.

  Resultaat van Dutch design

  Ontwerpers uit de hele wereld hebben hun kunsten laten zien. Maar wij zijn natuurlijk vooral fan van Dutch design. Vooral de collecties van Christien Meindertsma, Wieki Somers en Scholten & Baijings zelf spreken ons aan. Meindertsma baseerde haar koppen, schotels, borden, bekers en schalen op een patroon van een linnen tafelkleed. Verder koos ze ervoor om gerecycled aardewerk toe te voegen. Dat geeft haar servies subtiele kleurnuances. Somers bespoot haar servies met een felblauwe metaallak en ontwierp zo een heel eigen stijl Delfts blauw aardewerk. En het duo Scholten & Baijings zocht de verandering in nieuwe vormen. Zij ontwierpen schalen met prachtig afgewerkte randen, zoals schulpen maar ook strakke lijnen.

  Fotografie: Scheltens & Abbenes.

  Meer lezen en bekijken van de resultaten van Arita? Klik hier.

  Gepresenteerd in Milan

  Hoewel de hele nieuwe Arita serie is gepresenteerd tijdens de Milan design week dit jaar, is het (nog) niet te koop. Wel te koop is de eerder door Arian Brekveld in Saigon – Vietnam gemaakte serie aardewerk.

  Saigon Lacquer aardewerk serie

  [product ids=”79,86,176,177″]