Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Top 10 boeken over Dutch Design

  Dutch Design boeken top 10

  Voor iedereen, die na weer een succesvolle Dutch Design week, meer wil weten over Dutch design, cultuur, architectuur en natuur hebben wij een handige top 10 van Dutch Design boeken gemaakt. Handig als je nog een cadeau voor Sinterklaas of Kerstmis zoekt.

  Deze boeken top 10 is samengesteld op basis van de meeste clicks in onze web winkel:

  Dutch design Boeken Top 10

  • 1 – ViP (Vision in Productdesign)
   ViP is een filosofie en methode, die Matthijs van Dijk en Paul Hekkert hebben bedacht en die zij uitleggen in dit gelijknamige boek. Het boek bevat literatuur, voorbeelden, illustratieve modellen en afbeeldingen, die de lezer niet alleen verrijken, maar zeker ook zullen inspireren.
  • 2 – De Bosatlas van het Nederlands Cultureel erfgoed
   Deze atlas beschrijft en verbeeldt de rijke Nederlandse cultuur. Je beleeft in dit naslagwerk de pogingen van Nederlanders om het landschap naar hun hand te zetten. Hoe ze werkten, woonden, zich verplaatsten en zich probeerden te verdedigen. Hoe ze samenleefden, voor elkaar zorgden en met elkaar sportten en feestten.
  • 3 – Think Dutch
   Het boek ‘Think Dutch, conceptual architecture and design in the Netherlands, presenteert en beschrijft maar liefst 476 projecten en producten, die zijn ontworpen door de meest creatieve geesten van deze tijd. Deze creatievelingen geven nieuwe visies en toekomstgerichte inzichten waarmee Nederland zich uit de crisis zou kunnen worstelen.
  • 4- Pinned Up Marcel Wanders
   Het boek Pinned Up; 25 jaar Marcel Wanders beschrijft een rijke designhistorie van een van Nederlands bekendste ontwerpers. Het boek geeft niet alleen een een bibliografie en een overzicht van Wanders’ designprojecten, maar beschrijft ook de achtergronden en geeft antwoord op vragen als; Wat motiveerde en inspireerde Wanders? Waarom werden enkele Wanders’ designs bekritiseerd? Hoe worden designs geproduceerd?
  • 5 –Piet Boon #3
   Piet Boon geeft regelmatig boeken uit van zijn projecten. Deze derde uitgave van Piet Boon’s boek ‘styling’ geeft een overzicht van zijn mooiste en meest recente projecten: villa’s, een beachhouse, appartementen, een woonboot. Het zijn projecten, die niet alleen in Nederland zijn uitgevoerd, maar ook in Zuid-Afrika, Portugal, Zuid-Korea en het Caribisch gebied. In het boek wordt elk project kort ingeleid en ondersteund met prachtige foto’s van in- en exterieurs. Veel foto’s vullen 1 of 2 pagina’s.
  • 6 – How they work
   In het boek ‘How They Work’ laten fotograaf Inga Powilleitt en stilist Tatjana Quax zien hoe 17 Nederlandse ontwerpers werken. Waarom? Omdat Nederlands design de laatste jaren enorme successen boekt. Ook internationaal. In dit boek lees je dat dat succes wordt verklaard door de Hollandse manier van denken en werken: eigenwijs knokken en lef hebben.
  • 7 – Nederlandse architectuur in 250 kopstukken
   Het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) bevat bijna 200 jaar architectuurgeschiedenis. Aan de hand van de collectie van het NAi biedt dit boek een portret van Nederland; Een ware ontdekkingsreis door de rijke en gevarieerde architectuurgeschiedenis van Nederland. Deze publicatie toont ontwerpen, gebouwen en ideeën van onder andere Koolhaas, Rietveld, Kromhout en Van Berlage, die beeld bepalend zijn voor de Nederlandse architectuur.
  • 8 – The Great Golden Age
   Meer dan 350 Nederlandse schilderijen en een beschrijving van hun meesters passeren de revue in prachtige platen in The Great Golden Age Book. Jeroen Giltaij, oud hoofdconservator van met Museum Boijmans Van Beuningen, verzamelde schilderijen uit collecties van alle Nederlandse musea en met een variatie aan genres voor zijn boek. Geniet van de landschappen, stillevens, portretten, zeegezichten, kerkinterieurs en tafereeltjes uit het dagelijkse leven.
  • 9 – The Amsterdam Canals
   Het luxe fotoboek The Amsterdam Canals geeft een levendige weerspiegeling van de bekende Amsterdamse grachten door de lens van de fotograaf Cris Toala Olivares. Vanuit verschillende hoeken en invalshoeken heeft hij de karakteristieke plekken van de stad in beeld gebracht. De historische grachtenpanden, de karakteristieke gevels, het alledaagse leven, de toeristen, alles is vanuit de lucht, vanaf de straat en vanaf het water in afgebeeld in dit mooie luxe boek.
  • 10- Double Dutch #2
   Double Dutch, Nederlandse architectuur na 1985 presenteert een kritische terugblik op de Nederlandse architectuur. Van de schrale jaren tachtig. Langs de bloeiende periode met architecten zoals Rietveld en Koolhaas. De opkomst van de neo traditionele architectuur. En eindigt met een beschrijving van de duurzame architectuur van vandaag.
   Boeken top 10

  Impressie van de boeken

  [product ids=”1071,1056,1041,1057″]