Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Aanstormend Dutch Design Talent

  Waar komen toch al die prachtige Dutch designproducten vandaan? De ontwerpers hebben vaak een opleiding gevolgd aan een van de vakscholen in Nederland. Dat is dus de perfecte plek om aanstormend Dutch Design Talent te ontdekken. De meeste scholen organiseren aan het einde van het jaar een graduation show waar afstudeeropdrachten gepresenteerd wordt. Onderstaande scholen hebben al heel wat Dutch Designtalent voortgebracht.

  Graduation show Willem de Kooning Academy. Kunstwerk van Jeanine Verloop

  Graduation show Willem de Kooning Academy. Kunstwerk Reawaken van Jeanine Verloop.

  Design Academy Eindhoven

  De Design Academy in Eindhoven kan worden beschreven als conceptueel, authentiek, creatief, flexibel, vrij, gepassioneerd en nieuwsgierig. En de Design Academy Eindhoven heeft internationale allure. Tijdens de educatie is er een focus op conceptueel denken wat maakt dat studenten daar een uniek talent voor ontwikkelen. Zo ook de ontwerper Arian Brekveld waarvan Holland Design & Gifts verschillende vazen en flessen verkoopt.

  Willem de Kooning Academy

  Bij de Willem de Kooning Academy in Amsterdam worden studenten uitgedaagd om zichzelf te ontwikkelen en hun interesses te verbreden. Aan de Willem de Kooning Academy geeft Anja Verdonk les in 2D en 3D Software Incorporation in het Designproces. Producten van onder andere Anja Verdonk vind je ook in de webshop van Holland Design & Gifts.

  Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

  In Utrecht is ook een Hogeschool voor de Kunsten te vinden. Daar wordt gestimuleerd om een kritieke blik te hebben op content uit je eigen discipline. Dutch designer Alex Groot Jebbink studeerde af aan de hogeschool voor de kunsten Utrecht in 2012. Hij ontwerpt voornamelijk lampen, die enorm in trek zijn bij Dutch design liefhebbers.

  ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten

  De ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten is te vinden in Arnhem, Enschede en Zwolle. De ArtEZ leidt studenten op voor beroepen waarin kunst, kennis en creativiteit centraal staat. Zo ook Fenna Oosterhoff, die afstudeerde in 2007 als product designer en Marcel Wanders die cum laude afstudeerde aan de hogeschool voor de kunsten ArtEZ in Arnhem.

  Dutch Design Talent bewonderen

  Ook dit jaar zijn er weer verschillende graduation shows te zien bij de verschillende opleidingen waar aanstromend Nederlands Dutch Design Talent gepresenteerd wordt. Kijk voor informatie over de graduation shows op de website van de opleiding. Voor meer inspirerende Dutch designers neem ook eens een kijkje tussen de designers van Holland Design & Gifts!
  [product ids=’’,1667,1096,1100,536’’]