Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

    Naam


    E-mail adres

    Nieuwsbrief

    Bezoek magisch Museumnacht Amsterdam rond middernacht!

    Laat je verrassen met nachtelijke kunst bij Museumnacht Amsterdam!

    Ieder jaar openen de Amsterdamse musea ’s avonds hun deuren tijdens Museumnacht Amsterdam. Het is ieder jaar op de eerste zaterdag van november, wat dit jaar zaterdag 2 november zal zijn. De deelnemende musea zullen vaste collecties en tijdelijke tentoonstellingen laten zien. Ook is er een speciaal samengesteld programma voor deze nacht. Lees snel meer over wat er te zien is!

    Laat je verrassen met nachtelijke kunst bij Museumnacht Amsterdam

    Laat je verrassen met nachtelijke kunst bij Museumnacht Amsterdam!

    De eerste Museumnacht Amsterdam werd in 2000 georganiseerd. Vier Amsterdamse museummedewerkers en studenten hebben elkaar gevonden en besloten een Amsterdamse versie van Die Lange Nacht der Museen in Berlijn op te richten. In 2003 is de organisatie een zelfstandige stichting geworden; Stichting Museumnacht Amsterdam, oftewel N8. Sindsdien heeft N8 behalve dit evenement ook meerder evenementen door het jaar heen georganiseerd. Waarbij zij zich richten op de combinatie jongeren en Amsterdamse musea. Inmiddels is Museumnacht de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste evenementen in de binnenstad van de Nederlandse hoofdstad.

    Museumnacht Amsterdam

    Deze kunstzinnige nacht duurt van 19:00 – 02:00 uur waarbij 57 musea hun deuren openen met een speciaal programma voor jongeren. Koop snel een kaartje want tot nu toe waren de Museumnacht Amsterdam edities allemaal uitverkocht. En het mooie is dat je met je bandje korting krijgt op de afterparty’s en daarna nog een keer gratis naar je meest favoriete museum terug mag.

    Geen alledaagse metrostations

    Een leuk item is dat er voor dit evenement op drie metrostations eenmalig pop-down musea komen waar kunst komt te hangen. Op de reclameschermen bij Centraal Station, Waterlooplein en Weesperplein zijn 50 verschillende augmented reality kunstwerken te zien. Door je telefoon hierop te mikken kruip je helemaal in die schermen. Dus zelfs de reis naar de musea toe is te gek, en je reist ook nog eens helemaal gratis op dit traject!

    Laat je via de webshop van Holland Design & Gifts alvast inspireren. Op shop.holland.com vind je allerlei leuke cadeaus en souvenirs van onder andere Nederlandse Musea.

    [product ids=”2148,2150,1624″]