Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Open Monumentendag; Plekken van Plezier

  Holland Design & Gifts viert Open Monumentendag!

  Het is nooit te laat om te beginnen met snuffelen aan de cultuur die Nederland rijk is. En wat een feest is het als die cultuur om de hoek is maar normaal gesproken niet eerder voor het publiek toegankelijk was. Op Open Monumentendag in het weekend van 14 en 15 september 2019 openen namelijk meer dan 4.000 monumenten hun deuren waar ruim een miljoen mensen op af komen. Een uitgelezen kans dus om deze monumenten te bezoeken.

  Holland Design & Gifts viert Open Monumentendag!

  Holland Design & Gifts viert Open Monumentendag!

  Wat is een monument? 

  We kennen allemaal wel een bekend monument maar wat verstaan we nou eigenlijk echt onder monumenten? In feite laten monumenten ons zien hoe onze voorouders leefden, het zijn overblijfselen van kunst, cultuur, architectuur of nijverheid. De Nederlandse overheid heeft de taak om dit verleden in een goede staat te houden en zo door te geven aan volgende generaties. In Nederland zijn er vier soorten monumenten: rijksmonumenten, provinciale monumenten, gemeentelijke monumenten en beschermde stadsgezichten en dorpsgezichten. Rijksmonumenten zijn gebouwen van vijftig jaar of ouder en de drie andere typen vallen niet onder de monumentenwet, waardoor hier andere eisen en regels voor gelden. Allen worden ze door mensen van belang geacht vanwege hun cultuurhistorische-, wetenschappelijke-, historische-, of artistieke waarde.

  Open Monumentendag

  En nu terug naar het leuke gedeelte, want het thema van dit jaar is Plekken van Plezier en daarom zal het bij dit georganiseerde weekend niet alleen maar draaien om het bezichtigen van de monumenten, maar worden er ook meer dan 1000 activiteiten georganiseerd op en rond deze monumenten voor jong en oud. Er is een speciaal junior- en avondprogramma zodat ieder wat wils heeft tijdens dit prachtige weekend. Ontdek naar welke plekken mensen gingen en nog steeds gaan voor hun plezier. Denk aan het theater, de dierentuin, een park, het museum, een café of een sportclub. In ieder geval genoeg te beleven!

  Programma 

  Met een handige filter op de site kan je de plaats, de soort monumenten en de activiteiten kiezen zodat er een speciaal programma uit rolt. Klaar om te gaan bezoeken maar vooral om te beleven!

  Stijlvol en in thema de Open Monumentendag bezoeken? Kijk dan even daar deze producten die Holland Design & Gifts aanbiedt.

  [product ids=”1448,1119,2131,1964″]