Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

    Naam


    E-mail adres

    Nieuwsbrief

    Een deurtje verder voor de Dubai Design Week

    Beleef de Dubai Design Week in het klein in de blog van Holland Design & Gifts!

    Holland Design & Gifts heeft een blog voor de echte kunstliefhebber onder ons. Als de mogelijkheid zich voordoet, raadt Holland Design & Gifts aan om dit spectaculaire evenement te bezoeken. Er komt namelijk behalve de Dutch Design Week nog een andere design week aan, maar daar zal je net wat meer reistijd voor nodig hebben. Van 11 tot 16 november vindt namelijk de Dubai Design Week plaats; het grootste creatieve festival van het Midden-Oosten.

    Beleef de Dubai Design Week in het klein in de blog van Holland Design & Gifts!

    Beleef de Dubai Design Week in het klein in de blog van Holland Design & Gifts!

    Dubai Design Week

    De Dubai Design Week dient als een ontmoetingsplek voor de wereldwijde designgemeenschap. Vorig jaar kwamen hier 75.000 bezoekers op af. Ook reflecteert deze week Dubai’s positie als de regionale hoofdstad van design. Het programma varieert van ontwerp gerelateerde evenementen, tentoonstellingen, uitvoeringen, prijzen, lezingen, workshops en ervaringen.

    Nederlands talent

    Tijdens de Dubai Design Week wordt er een platform aangeboden voor zowel internationaal als regionaal talent. En zo stellen Nederlandse kunstenaars hier hun werk natuurlijk ook tentoon. Het Dutch Design Centre in Dubai werkt namelijk samen met het Nederlandse initiatief NExAR. Door deze mooie samenwerking is het mogelijk om het internationaal populaire ‘Dutch Design’ te exposeren door Studio Mieke Meijer en Olivier van Herpt. Het doel hiervan is de ontwikkeling van duurzame relaties tussen de Nederlandse en Arabische Design-gemeenschappen. Studio Mieke Meijer wordt gerund door Mieke Meijer en Roy Letterlé en zij ontwerpen voornamelijk meubels en verlichting, met een herkenbare signatuur. Olivier van Herpt staat bekend om zijn keramische objecten met een 3D-printer en hij was een van de winnaar van de Dutch Design Awards.

    Highlights

    Degenen, die hierheen gaan moeten de volgende exposities vooral niet overslaan:

    • De tentoonstelling ‘Downtown Design’ is het belangrijkste evenement van de Dubai Design Week; de belangrijkste beurs in het Midden-Oosten voor origineel ontwerp.
    • De ‘Global Grad Show’ neemt een kijkje in de wereld van innovators, die oplossingen creëren voor een betere wereld.
    • In de Dubai Design District worden de hele week door interessante seminars over design gegeven.
    • Abwab vertaalt als ‘deuren’ in het Arabisch is een tentoonstelling met werk uit het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Zuid-Azië.

    Hou onze webshop en blogs in de gaten. Wij zijn altijd op zoek naar nieuw Dutch Design en weten graag wat internationaal populair is. Kijk eens op shop.holland.com om te zien wat Dutch Designers allemaal te bieden hebben!

    [product ids=”1730,1690,1819,1595″]