Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Dé design trend van 2020 en verder is ‘re-use’

  Design trend 2020 reuse

  De design trend van 2020 is volgens Aaron Betsky, president of the school of Architecture now in Taliesin from 2001 – 2006 in The Netherlands, hergebruiken (reuse). En dat niet alleen, want hij voorspelt dat we dit nieuwe decennium niet alleen gaan hergebruiken en recyclen, maar dat we ruimtes flexibel gaan gebruiken en kiezen voor aardse materialen. Een trend waar Nederland al flink in voorop loopt. Betsky, die wereldwijd bekend is als leraar, recensent, commentator en curator voor architectuur, kunst en design, neemt het recent opgeleverde project ‘LocHal’ bibliotheek in Tilburg als voorbeeld.

  Design trend 2020

  Design Trend 2020 tot 2030

  Betsky voorspelt dat architecten en designers hun focus op reuse, flexibele ruimtes en aardse materialen zullen leggen. In de consumptiemaatschappij waarin we nu leven verarmen we de aarde, we vervuilen hem en maken hem dood. Hoog op onze agenda moet daarom staan dat we verspilling en vervuiling stoppen, dat we het onnodig gebruiken van natuurlijke bronnen die we niet kunnen vernieuwen moeten stoppen, dat we dingen moeten hergebruiken, opnieuw bedenken, heroverwegen en herleven.

  The Upcycle is een mooi voorbeeld

  Behalve dat Nederlandse architecten zich over deze vraagstukken buigen en deze waarden proberen na te leven, is in Nederland al een proces op gang gekomen waarbij iedereen die iets produceert nadenkt over het reduceren van verspilling. Zo ook het Amsterdamse initiatief en merk The Upcycle. Geïnspireerd door afval, weggegooide spullen en nutteloze materialen, die zijn opgegeven. Waar anderen verspilling in zien, zien de makers van The Upcycle kansen om gebruikte materialen te transformeren in functionele trendy designproducten en helpen en stimuleren ze om anders te kijken naar de middelen om ons heen. Zo dragen we samen bij aan de circulaire samenleving. Het ultieme doel van The Upcycle is om afval uit te laten sterven, want afval is volgens hen “niets anders dan materiaal op de verkeerde plaats”.

  Wij van Holland Design & Gifts staan helemaal achter deze trend en hebben recent de artikelen van The Upcycle aan het assortiment toegevoegd.
  [product ids=”2362,2363,2346,2356″]