Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Art Nouveau herkenbaar in onze tijd

  Art Nouveau van Chris Wegerif (1859-1920) uitvoering Arts and Crafts, Den Haag Pendule, 1900

  Art Nouveau: Een nieuwe kunst  voor een nieuwe en betere samenleving, dat is waar kunstenaars rond 1900 naar op zoek waren. In het Gemeentemuseum Den Haag is tot 28 oktober een tentoonstelling te zien over Art Nouveau in Nederland. Een tentoonstelling die de dynamiek van die tijd inzichtelijk en herkenbaar maakt in onze tijd. Hierin krijgen authenticiteit en vakmanschap opnieuw waarde.

  Chris Wegerif (1859-1920) uitvoering Arts and Crafts, Den Haag Pendule, 1900 walnotenhout, roodkoper Gemeentemuseum Den Haag

  Chris Wegerif (1859-1920) uitvoering Arts and Crafts, Den Haag Pendule, 1900 walnotenhout, roodkoper Gemeentemuseum Den Haag

  Tussen 1884 en 1914 was de Art Nouveau kunststroming op verschillende plaatsen in de wereld erg populair. Net als in omringende landen wordt in Nederland de industrialisatie verantwoordelijk gehouden voor ‘het verval der kunsten’. In Nederland begon er een artistieke zoektocht. Een nieuwe vormentaal van asymmetrie, gebogen lijnen en organische decoratiemotieven. Een eigentijdse vormentaal werd geboren.

  Overeenkomsten met de kenmerken van de Art Nouveau kunststroming is het werk van Anja Verdonk. Door middel van moderne technologieën ontwerpt zij op de natuur geïnspireerde producten voor haar brand Asymmetree. In 2007 ronde zij haar opleiding Architectuur af aan de Technische Universiteit in Delft. Na haar studie werkte ze voor verschillende architectenkantoren. Tijdens dit werk ontdekte ze het samenspel tussen de natuur en technologie. Ze besloot zich verder te ontwikkelen in de richting van product design.

  In 2013 begon ze Asymmetree. De producten die ze maakt beginnen met een digitaal ontwerp. Deze worden vervolgens vervaardigd door gebruik van lasers, 3D printen of CNC-routing. Ten slotte worden de producten met de hand afgewerkt. Dit om perfecte details en kwaliteit te garanderen.

  Op onze website verkopen we meerdere Asymmetree klokken. Bijvoorbeeld de Coral Branch klok. Natuurlijke groeiprocessen zijn de inspiratiebron geweest voor de vormen van deze wandklok. Met de grillige koraalvormen is dit een ideale klok voor iedereen die van organisch houdt. Ook hebben we een klok die het gedetailleerde patroon van een giraffe volgt. Voor de Giraffe wandklok is het patroon gecreëerd met “parametrisch ontwerp” waarbij natuurlijke processen in de computer worden gesimuleerd. De derde klok is de Honeycomb klok, die een honinggraat als inspiratiebron heeft.

  [product ids=”143,146,156″]