Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Internationaal karakter van een Friese voorstelling

  friese voorstelling

  Vanaf vandaag is in dagelijks wisselende Friese dorpen en steden het theaterstuk Dorp Europa te zien. Een Friese voorstelling rondom het thema Leeuwarden Culturele hoofdstad van Europa. Ze spelen bij lokale bedrijven met een internationale connectie.

  My Superhero Vaas - Jasmin Djerzic Designs

  My Superhero Vaas – Jasmin Djerzic Designs

  Tryater reist langs plekken waar gewoond en gewerkt wordt. Ze spelen Dorp Europa ook in huiskamers, met een kleine cast. Dit dient als een proloog op de voorstelling die op de bedrijvenlocaties wordt gespeeld. Voor de voorstelling is het niet noodzakelijk om de proloog te zien, beide voorstellingen kunnen los van elkaar worden bezocht.

  Een echte Friese voorstelling

  In het stuk vertellen negen dorpelingen in geuren en kleuren over het meisje dat al zo lang in verwachting is. Ze zingen, dansen en spelen in alle talen die ze kennen. De meertalige voorstelling is onderdeel van het hoofdprogramma van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Bovendien ook zeker geschikt voor niet-Friestaligen! Tickets voor de verschillende speeldata zijn online te koop.

  Het internationale karakter van de voorstelling is belangrijk binnen onze diverse samenleving. Per jaar verwelkomen we in Nederland ruim 100 duizend immigranten. Veel van deze migranten komen met veel kennis en kunde, zo ook in de designerswereld. Op onze website verkopen we producten van een aantal Nederlandse designers met een buitenlandse achtergrond.

  Bijvoorbeeld het werk van Jasmin Djerzic, een jonge designer die is opgegroeid in Sarajevo en in 1992 naar Nederland vluchtte. In 2011 rondde hij zijn studie aan de Kunstacademie in Breda af. Dit was meteen het startpunt van Jasmin Djerzic Designs, gevestigd in Breda. Met zijn ontwerpen wil hij de speelsheid terugbrengen in het leven van volwassenen. Hij werkt vooral met keramiek, kunststoffen en kleur. Zijn woonaccessoires zijn een verrassende combinatie van speelse beleving en functionaliteit.

  The Flying Dutchman is een wandlamp van bijna een halve meter groot. Een reiger met een lamp in zijn snavel is allesbehalve alledaags. Net als de keramieke My Superhero Vaas, of de Long Legs kandelaar. Deze kandelaar wordt gemaakt in oranje, zwart en goud!

  [product ids=”1483,1484,1485″]