Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

    Naam


    E-mail adres

    Nieuwsbrief

    DDW19 designtrend ‘Save’ maakte indruk

    DDW19 #DDW19

    DDW19; Het grootste designerevenement van Noord-Europa barstte afgelopen maandag weer los. Dutch Design Week 2019 is nog tot en met zondag 27 oktober a.s. te bezoeken. Het is een echte aanrader als je van alles op het gebied van design houdt.Wij van Holland Design & Gifts waren natuurlijk aanwezig en bezochten vandaag een verschillende locaties.

    #DDW19

    Bio based bouwen met hout door Dutch Designer Marco Vermeulen #DDW19

     

    Ons verslag van DDW19

    We verheugen ons ieder jaar weer op de Dutch Design week. Zoals we in ons vorige blog schreven, stonden we te trappelen. En 1 dag is eigenlijk nooit genoeg om alles te bekijken, want er zijn zoveel verschillende locaties en er gebeurt zoveel. Daarom bereiden wij ons bezoek altijd zorgvuldig voor. Wij van Holland Design & Gifts focussen ons natuurlijk op de exposities, tentoonstellingen, shows en kraampjes van onze Nederlandse ontwerpers en alles wat Dutch designed is. Van de 8 design trends, die #DDW19 had gedefinieerd, waren wij sterk onder de indruk van alle designs met of van gerecyclede materialen. De designtrend ‘Save’ was op verschillende manieren uitgevoerd. Wij geven je hier 2 voorbeelden, die wij op #DDW19 aantroffen. Designtrend ‘Save’ op verschillende manieren uitgevoerd.

    Biobasecamp van Marco Vermeulen

    Marco Vermeulen, Dutch Designer en architect van houten gebouwen, laat zien dat het bouwen van huizen van hout het tekort aan nieuwbouwhuizen enerzijds en het klimaat anderzijds helpt. Door van de omgehakte bomen huizen te bouwen, besparen we in Nederland alleen al 100 megaton aan Carbon Dioxide. Vermeulen toonde zijn expertise van houtbouw met zijn tijdelijke houten megaplatform ‘biobasecamp’ waarop een tentoonstelling over bouwen met bomen werd gepresenteerd. Zie foto hierboven en lees hier meer.

    Tribecalledtrash van Mirjam Verschoor

    Misschien niet helemaal nieuw, maar wel minstens zo indrukwekkend vinden wij de stillevens van Dutch designer en kunstenares Mirjam Verschoor. Mirjam maakt klassiek ogende stillevens van afval en grof vuil. Met haar kunst wil Mirjam mensen een ander perspectief bieden op de consumptiemaatschappij. Kunst raakt mensen en het zet aan tot denken. Vandaag de dag is overconsumptie de status quo, tot ergernis van Mirjam. Kijkend naar haar kunst, word je stil. Geen woorden, maar daden. Mirjam spoort aan om te consuminderen.

    Wij van Holland Design & Gifts zijn altijd op zoek naar leuke nieuwe producten en hoewel design niet altijd van gerecyclede materialen kan worden gemaakt, steunen wij dit initiatief graag. Zo hebben wij onder andere vazen, riemen, oorbellen, schalen en kettingen van gerecyclede materialen.

    [product ids=”2346,2361,1085,1741″]